Početna - IZDVOJENO - Impulse festival – Music is everywhere
impulse

Impulse festival – Music is everywhere

Na četvrtom izdanju festivala, u petak, 31. ožujka s početkom u 19 sati u Omladinskom kulturnom centru Palach održat će se glazbena tribina Megahertz. S gostima tribine Anom Dajić (urednica i voditeljica emisije Dirižabl, Beograd), Voljenom Klarićem (glazbeni urednik, Totalni FM, Rijeka) i Branimirom Slijepčevićem (Radio Pula, Art&Music festival, Pula), uz moderaciju Marina Jurčića razgovarat će se o radiju, nekada dominantnom mediju i prvom izvoru nove glazbe za većinu publika te jedinom posredniku između slušatelja i dobre playliste zalutale na nekoj frekvenciji. Na pitanja njegove uloge i društvenog statusa danas te mogućih, poboljšanih budućih verzija odgovorit ćemo na novoj Impulse tribini.

O gostima tribine:

Branimir Slijepčević Brada dugogodišnji je nezavisni radijski i kulturni djelatnik. Osnivač je i direktor  Art&Music festivala u Puli te autor radijskih emisija Mali Mrak i Revija na ledukoje su se emitirale na Radio Maestralu i HR Radio Puli. Autor je 20ak dokumentarnih audio reportaža za emisiju Skrivena strana dana 3. programa HR-a te dva audio dokumentarca Daske za lijes, maske za ples o građanskom otporu, prenamjeni pulskog vojnog kompleksa Muzil u turistički resort i Ich Bin, Du Bist Und Amen o osebujnome umjetniku Franciju Blaškoviću.

Voljen Korić voli popularnu i rock glazbu i na radiju je od svoje osamnaeste. Bez obzira što je neko vrijeme glazbu pratio pišući za Novi List i internet te se bavio diskografijom radeći za Dallas Records, reći će kako mu je radio, taj „žohar među medijima“, kojemu „zlogukim proročanstvima unatoč nitko ništa ne može“, zarobio dušu. Ali ne buni se. Danas ima 36 godina i na Totalnom Fm-u Rijeka radi kao glavni glazbeni urednik i station voice te hladne glave može pričati o radiju jer je na potezu od Svid Radija preko Radio Trsata, Radija Korzo i riječkog Totalnog Fm-a radio i radi gotovo sve – glazbeni je urednik, voditelj, autor emisija, novinar, tehničar…

Ana Dajić je etnologinja – antropologinja koja se nakon osnovnih i diplomskih studija odlučila da ponovo, iz istraživačkog ugla, proživi djetinjstvo, i ode još dalje u prošlost. U tom se pravcu kreće većina projekata na kojima danas radi kao suradnica. Njena stara ljubav je radio koji je zavoljela u petoj godini na prve takte pjesme Young At Heart. Od 2014. vodi i uređuje glazbenu radio emisiju Dirižabl koja se emitira na nekoliko internet radio stanica (nofm, KLFM i RadioAparat). Nastojeći da glazbu podijeli s drugima, u emisiji  sažima sve lake i teške note, te ih dopunjuje dugim razgovorima koje vodi sa sugovornicima iz različitih područja kulture, ponajprije s bendovima domaće scene. Radio zračnu lađu u obliku DJ setova smješta na beogradske plesne podije na kojim je aktivna posljednjih pet godina.

SAJAM PLOČA

U subotu, 1. travnja od 10 do 17 sati, ljubitelji vinyla moći će uživati u sajmu ploča u Omladinskom kulturnom centru Palach. Kako ne bismo zaboravili niti na ovaj kultni medij, u sklopu festivala održava se veliki, osmi po redu sajam ploča u gradu Rijeci i četvrti u okviru Impulse festivala, kojem je glavni cilj promocija klupske kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta. Već tradicionalno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito idealno se uklapa u ovu misiju.
Ulaz na sajam je slobodan nema najma za izlagač(ic)e, a sve zainteresirane molimo da prijave za sudjelovanje pošalju e-mailom na elektroroni@gmail.com do petka, 24. veljače 2017.

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. ožujka do 1. travnja 2017.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...