Početna - IZDVOJENO - Inicijativa za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj
Marihuana
web

Inicijativa za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj

Inicijativa “Želimo referendum za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj” svakim danom ima sve više pristaša. Dosad je na Facebooku inicijativu podržalo više od 43.000 ljudi, a počelo je i prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o legalizaciji marihuane na stranici Sjemespasa.

Pokretači inicijative ističu da je kanabis ljekovita biljka koja za razliku od duhana ne ubija nego liječi.

“Kanabis nije zlo niti je opasna droga. Biljka je koja svojom konzumacijom ima puno korisnih učinaka. Kanabis nije samo za rekreacijsku upotrebu. Može biti i lijek. Znate li da mnogi farmaceutski pripravci imaju THC kao sastojak. THC (tetrahidrokanabinoid) je aktivna supstanca kanabisa. No kada je upakirana u bočicu i skupo naplaćena onda je legalna. Kada je zapalite ili pojedete onda je ilegalna. Otvorite oči!”, pozivaju pokretači inicijative na Facebooku.

Koliko god da je rast ove Facebook stranice rapidan, ona ipak nije uspjela ‘potući’ stranicu ‘Potpora Josipu Šimuniću‘, koja je u dva dana skupila 135 tisuća fanova koji podržavaju hrvatskog nogometnog reprezentativca zbog uzvika ‘Za dom spremni!’.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...