Početna - NOVOSTI - iPhone 6 i Apple Watch
apple-watch
web

iPhone 6 i Apple Watch

Radi se o pametnom satu koji je ujedno uređaj namijenjen praćenju vaše aktivnosti i zdravlja, a jedna od zanimljivosti je da uređaj nije napravljen kao umanjena verzija iPhonea pa samim time ne podržava neke mogućnosti poput “pinch-to-zoom”. S prijeda je obložen safirnim staklom, a sa strane se nalazi nalazi se dugme “Digital Crown” koji služi kao svojevrsni Home “button”. Još jedan od noviteta kod ovog pametnog sata je i razlikovanje dodira i pritiska, ali i zumiranje prikaza na retina ekranu. Za korištenje Watcha je nužno imati i iPhone, a UI sata je zamišljen kao centar svemira.Cijena sata kreće se od 349 dolara, a bit će kompatibilan s iPhone 5 modelima pa nadalje. Watch stiže na svjetsko tržište početkom sljedeće godine.

Novi iPhonei dolaze s Retina HD zaslonom – iPhone 6 dolazi s ekranom dijagonale 4,7 inča, dok dijagonala njegovog većeg brata, iPhonea 6 Plus iznosi 5,5 inča rezolucije 1920×1080 piksela.. Što se hardvera tiče, obojica dolae s Appleovim A8 procesorom koji je 13% manji od A-sedmice te nudi 25% bolje performanse. Na poleđini uređaja smještena je 8-megapikselna kamera uz True Tone bljeskalicu. Podržana je i Focus Pixel tehnologija pomicanja leća unutar objektiva, a tu je i panoramski način rada koji snima fotografije rezolucije 43 megapiksela.Optičku stabilizaciju slike ima samo iPhone 6 Plus. Još jedna od značajki je i Apple Pay. Sustav iz kompanije koji omogućuje plačanje pomoću mobitela, odnosno iPhonea. Tehnologija plaćanja bazira se na prislanjanje prsta na Touch ID dugme, a sve funkcionira korištenjem NFC tehnologije. Za sada je ovaj sustav podržan u SAD-u za vlasnike American Express, Mastercard i Visa kartice.

iPhone 6 dolazi u tri verzije: 16, 64 i 128 GB memorije za pohranu. Cijena uređaja uz dvogodišnji ugovor u SAD-u za iste verzije iznosi 199, 299 i 399 dolara, a na police Appleovih Storea u nekoliko zemalja stižu od 19. rujna. Isporuka u ostalih 115 zemalja očekuje se do kraja godine. Cijena iPhone 6 Plusa je za 100 dolara veća za istu količinu memorije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...