Početna - IZDVOJENO - Ispred plaže Ploče održano natjecanje u podvodnoj fotografiji
podvodna-fotografija-2
foto: Grad Rijeka

Ispred plaže Ploče održano natjecanje u podvodnoj fotografiji

Tridesetak ronilaca sudjelovalo je u Otvorenom prvenstvu Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji, što se u petak, u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Kluba podvodnih aktivnosti „Kostrena“ te u suradnji s Ronilačkim centrom “Marco Polo”, održalo ispred Plaže Ploče na Kantridi.

 U podmorju ispod Bazena Kantrida tridesetak podvodnih fotografa u dva su ronjenja snimali fotografije u četiri natjecateljske kategorije, roneći do maksimalne dubine od 30 metara.

Sudionici su se također natjecali u dvije fotografske kategorije, odnosno u snimanju kompaktnim aparatima i snimanju refleksnim fotoaparatima, koji su manje profesionalni, ali zato cjenovno dostupniji.

Samo otvorenje natjecanja, na kojem su, uz organizatore i suce, prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, održalo se ispred Ronilačkog centra “Marco Polo”.

Predsjednik sudačkog žirija, Danijel Frka, tom je prilikom istaknuo da se natjecanje u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza boduje i za reprezentaciju, odnosno za buduća svjetska i europska prvenstva u podvodnoj fotografiji. „Broj podvodnih fotografa u posljednjih desetak godina se povećao upravo zbog toga što se razvila i digitalna podvodna fotografija“, rekao je Frka, dodajući da su hrvatski ronioci prošle godine osvojili i svjetsko prvenstvo.

Dodao je da se najljepše fotografije također mogu iskoristiti za promicanje našeg podvodnog blaga u Kvarneru, jednom od florom i faunom bogatijih područja.

Fotografije će ocjenjivati međunarodni sudački žiri, a proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju, 16. listopada na Bazenima Kantrida, kada će najbolje podvodne fotografije moći pogledati i zainteresirani građani.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...