Početna - IZDVOJENO - Istražuju ‘žuti objekt’ u moru, mogao bi biti s nestalog aviona
foto: web

Istražuju ‘žuti objekt’ u moru, mogao bi biti s nestalog aviona

Zrakoplov je nestao u subotu na putu iz Kuala Lumpura za Peking. U trenutku nestanka u avionu je bilo 239 ljudi. Vlasti ne isključuju mogućnost da je avion otet.

Potraga za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa i dalje traje, a službenici ističu kako nisu odbacili mogućnost da je avion otet. Ipak, nestanak aviona i dalje je misterij. Od 227 putnika bilo je 153 Kineza, a ostali su s Malezije. Dvoje je djece. Među Kinezima je bila delegacija od 19 umjetnika koji su putovali na izložbu u Kuala Lumpur. Nestali zrakoplov traži 40 brodova i 34 zrakoplova iz nekoliko zemalja. U nedjelju navečer su vijetnamske vlasti istaknule kako su u moru na jugu zemlje pronašli nekoliko dijelova aviona, uključujući i vrata. Te informacije nisu službeno potvrđene.

Vijetnamci su poslali spasilačke helikoptere da istraže ‘žuti objekt’ koji pluta u moru, oko 140 kilometara od otoka Tho Chu. Nadaju se kako bi mogla biti riječ o gumenom čamcu za spašavanje s nestalog aviona Malaysia Airlinesa. Vijetnamski avion vidio je već objekt ranije u ponedjeljak, ali se nisu mogli približiti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...