Početna - IZDVOJENO - Ivo Dujmić i Vojko Obersnel potpisali uvođenje Građanskog odgoja
škola
web

Ivo Dujmić i Vojko Obersnel potpisali uvođenje Građanskog odgoja

Gradonačelnici Ivo Dujmić i Vojko Obersnel potpisali sporazum o suradnji na provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja u opatijskoj osnovnoj školi.

Gradonačelnik Ivo Dujmić kazao je kako se u opatijskoj osnovnoj školi već dugi niz godina potiču socijalna osjetljivost i svijest o ljudskim pravima te vladavina nulte stope tolerancije na nasilje. „Prepoznali smo ovaj dobar projekt koji je potreban posebno danas kada nasilje i netolerancija postaju sve prisutniji, a mi moramo raditi na njihovom suzbijanju“, zaključio je Dujmić.

Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako je iznimno ponosan na činjenicu da je program Građanskog odgoja i obrazovanja prepoznat i u drugim jedinicama lokalne i regionalne samouprave. „Važno je da u Hrvatskoj raste svijest o potrebi Građanskog odgoja te da djeca nauče kako funkcionira društvo, što su solidarnost, razumijevanje i uvažavanje drugačijeg“, naveo je Obersnel te ukazao na pozitivne ishode GOO, vidljive u pomacima u razmišljanjima i promatranjima kod djece.

Od iduće školske godine Građanski odgoj i obrazovanje za učenike petih i šestih razreda.

Grad Rijeka ovim će sporazumom bez naknade ustupiti priručnik, pripadajuće mape te popratne Smjernice za provođenje programa namijenjene učiteljima, u svrhu provođenja izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje u OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“, čiji je osnivač Grad Opatija.

Učenje Građanskog odgoja i obrazovanja za učenike petih i šestih razreda trebalo bi započeti od iduće školske godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...