Početna - IZDVOJENO - Izašao 9. Sportski godišnjak zajednice sportova PGŽ-a
web

Izašao 9. Sportski godišnjak zajednice sportova PGŽ-a

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije izdavanjem svojeg 9. Sportskog godišnjaka nastoji još jednom široj javnosti predstaviti što cjelovitiju i što realniju sliku cjelokupnih aktivnosti, događanja i tendencija povezanih sa svim oblicima sporta koji su se u 2014. godini odvijali u Primorsko-goranskoj županiji.

Godišnjak ostaje svjedok vremena, trajna vrijednost i spomen za sav trud i napore koje ulaže sportska obitelj u unapređenju na svim područjima sporta naše županije. Uz sve ostalo, i ove godine je predstavljen niz uspješnih postignuća sportaša sportskih momčadi u različitim natjecateljskim kategorijama u širokom spektru sportova i natjecateljskih disciplina. Podudaranost i istovremenost uspješnih rezultata sportaša individualaca i sportskih momčadi karakteriziraju sportske rezultate u 2014. godini. Europski uspjesi vaterpolista i nogometaša, visoki ligaški plasmani rukometašica, rukometaša te košarkašica i košarkaša uz nekoliko naslova svjetskih i europskih prvaka glavni su argumenti za tvrdnju o izuzetno visokoj razini ostvarenih sportskih rezultata.

Posebno je značajno to što će većina tih rezultata biti zabilježena i trajno dokumentirana u ovom godišnjaku s ciljem isticanja i davanja poticaja sportašima, ali i evidentirana za sportsku povijest. Uz sva postignuća sportaša iz prezentiranih priloga i podataka o djelatnosti saveza uočljivo je dobro funkcioniranje cjelokupnog sustava sporta, i to ne samo onog dijela kojim upravljaju županijski sportski savezi, već i županijski sustavi školskog i akademskog sporta kao i sustavi sportske rekreacije. Svi oni iskazuju visoki nivo masovnosti i organiziranosti u različitim oblicima aktivnosti.

Protekla godina bila je značajna i u pogledu ulaganja u sportske objekte. Otvorene su dvije sportske dvorane, u Ravnoj Gori i u Matuljima, ali su isto tako nastavljana ulaganja u SRC ”Platak”. Značajnim smatramo što su detaljnije prikazani i predstavljani najuspješniji sportaši, istaknuti sportski djelatnici te klubovi koji obilježavaju značajne obljetnice. Posebno je u Godišnjaku predstavljena 6. izložba sportske fotografije “Odlučujući trenutak” koja je u 2014. godini poprimila i međunarodni karakter.

Zajednica sportova PGŽ prva je županijska sportska zajednica u Hrvatskoj koja je počela izdavati ovakvu vrstu publikacije. Osim u tiskanom izdanju, Sportski godišnjak za 2014. godinu, kao i sva prethodna izdanja mogu se u digitalnom obliku pročitati i preuzeti na web portalu Zajednice na adresi www.sport-pgz.hr. Sportski godišnjak u cijelosti je financiran sredstvima Primorsko-goranske županije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...