Početna - IZDVOJENO - Izdavanje Gradske kartice radnicima, umirovljenicima i nezaposlenima
city card
web

Izdavanje Gradske kartice radnicima, umirovljenicima i nezaposlenima

Kako bi do kraja 2014. godine svi korisnici mjesečnih pokaznih karti iste zamijenili i izradili Rijeka City Card kartice, počinje izdavanje gradskih kartica i za kategorije radnika, umirovljenika te nezaposlenih osoba.

Navedene kategorije korisnika mjesečnih pokaznih karti gradsku karticu mogu izraditi prilikom kupovine mjesečnog kupona za mjesec studeni, a ako su kupon već kupili, onda će navedeno moći učiniti prilikom kupovine kupona za mjesec prosinac.

I ove kategorije korisnika mogu izraditi jednu od tri inačice gradske kartice, odnosno kreditnu, companion i prepaid, s tim da prepaid gradsku karticu, karticu crvene boje, mogu zatražiti svi građani bez ikakvih posebnih uvjeta izuzev popunjavanja zahtjeva za izdavanje i prilaganja potrebnih dokumenata.

Prepaid kartica može se izraditi u poslovnici Autotroleja na Trgu bana J. Jelačića 3, odnosno u jednoj od osam poslovnica Erste banke na sljedećim riječkim adresama: Jadranski trg 3, Fiumara 11 (Rječina), Petra Jurčića 2a (Zamet), Kvaternikova 62 (Vežica), Nikole Tesle 11, Vjekoslava Spinčića 3/2 (Opatija), Viškovo 90 (Viškovo) te Maršala Tita 9 (Matulji).

Nakon što izrade kartice, građani mogu prava za prijevoz (mjesečnu pokaznu kartu) kupiti i upisatina gradsku karticuna prodajnim mjestima Autotroleja u Rijeci (Jelačićev trg 3, Delta bb) ili u opatijskoj poslovnici Autrotroleja na adresi Velog Jože 1. Isto tako, pokazne karte mogu se kupiti i na gradsku karticu upisati i u poslovnici Erste banke na Jadranskom trgu, u filijali Zamet, Petra Jurčića 2a, Rijeka, te u filijali Opatija, Vjekoslava Spinčića 3/2, Opatija.

Za izradu kartice potrebno je donijeti potpisani Zahtjev te presliku osobne iskaznice ili putovnice.  Za upis mjesečnog prava (pokazne karte) potrebno je ispuniti Zahtjev za upis prava za korištenje usluge javnog prijevoza putnika – Rijeka City Card. Ovi zahtjevi mogu se preuzeti na web stranicama www.rijekacitycard.hr i www.autotrolej.hr, a mogu se ispuniti i na licu mjesta u poslovnicama Erste banke i na prodajnim mjestima KD Autotrolej.

Izdavanje gradskih kartica krenulo je 1. rujna 2014. godine, te je do sada izdano preko 40 tisuća kartica. Prvo su svoje kartice tijekom rujna izradili osnovnoškolci i srednjoškolci, dok su u listopadu isto učinili studenti i korisnici 65+. Sada su na redu radnici, umirovljenici te nezaposlene osobe i korisnici socijalnih mjesečnih pokaznih karata.

Gradska kartica ima svoje tri inačice: kreditnu, companion i prepaid. Kreditnu gradsku karticu mogu zatražiti kreditno sposobni punoljetni građani. Companion gradsku karticu mogu za svoje članove obitelji zatražiti osobe koje već posjeduju jednu Diners kreditnu karticu, pa se companion kartica veže na nju. A Prepaid gradsku karticu, karticu crvene boje, mogu zatražiti svi građani bez ikakvih posebnih uvjeta izuzev popunjavanja zahtjeva za izdavanje i prilaganja potrebnih dokumenata.

Prepaid gradska kartica ne obvezuje građane na uplatu financijskih sredstava na karticu da bi se mogle koristiti gradske usluge poput mjesečne pokazne karte i sl. Dakle, ova kartica može funkcionirati i samo kao beskontaktno sredstvo za očitavanje mjesečne pokazne karte u autobusu. Financijska sredstva na nju se uplaćuju jedino ako osoba baš tom karticom želi nešto kupovati, primjerice jednokratnu kartu u autobusu ili proizvode u riječkim trgovinama koje prihvaćaju Diners beskontaktne kartice. Prepaid kartica ne obvezuje ni na kakve uplate. Njena je platna funkcionalnost dana samo kao mogućnost i dodatna pogodnost, bez obaveze aktiviranja te platne funkcionalnosti.

Podsjećamo i kako se mjesečna karta za vožnju javnim gradskim prijevozom Autotroleja (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem www.rijekacitycard.hr  stranice odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr /.

Usluga kupnje mjesečne karte putem interneta je dostupna korisnicima gradske Diners Club Rijeka City Card kartice (prepaid, companion i kreditne) i svih ostalih Diners Club kartica. Uvođenjem online kupnje mjesečne karte građanima Rijeke te korisnicima usluga Autotroleja želi se osigurati brza i jednostavna kupnja mjesečnih karata.

Mjesečna karta može se kupiti za bilo kojeg korisnika DC RCC kartice, koji je pravo korištenja gradskog prijevoza ranije upisao na prodajnim mjestima Autotroleja (Jelačićev trg, Delta i Opatija) ili na prodajnom mjestu u određenim poslovnicama Erste banke (Jadranski trg, Zamet i Opatija). Dakle, samo prvi upis prava Autotroleja (upis pokazne karte) potrebno je napraviti na navedenim prodajnim mjestima, a kasnije se mjesečna karta može kupovati putem interneta.

Kupnja je moguća sa svim Diners i gradskim DC RCC karticama, uključujući i prepaid karticu, pod uvjetom da je na prepaid kartici dovoljno uplaćenih sredstava za kupnju mjesečne karte. Karta kupljena na ovaj način u autobusu je dostupna nakon proteka 24 sata od on-line kupnje. Kako bi pokazna karta bila valjana potrebno je karticu prisloniti na validator u autobusima Autotroleja.

Za kupnju mjesečne karte putem interneta potrebno se je prethodno registrirati za korištenje ECC On-line usluga kojima se može pristupiti putem stranice www.rijekacitycard.hr ili direktno putem https://online.erstecardclub.hr /

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...