Početna - IZDVOJENO - Izgradnja dvaju dječjih vrtića u Rijeci
dv

Izgradnja dvaju dječjih vrtića u Rijeci

Zbog velikog interesa roditelja za upis djece u vrtiće koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Rijeka, Grad Rijeka nastavlja s ulaganjima u nove vrtiće. U tijeku su opsežne pripreme za izvedbu građevinskih zahvata kojima će se udvostručiti kapaciteti vrtića Morčić i Đurđice smještenih na Gornjoj Vežici i Vojaku.

„Unatoč sustavnom ulaganju u povećanje kapaciteta dječjih vrtića, odnosno investicijama od 62 milijuna kuna zahvaljujući kojima su izgrađeni novi objekti s ukupno 440 novih mjesta, još uvijek nam nedostaju mjesta za smještaj djece, naročito jasličke dobi. Zbog toga smo pokrenuli rekonstrukciju dvaju vrtića na istočnom dijelu grada, čime će se dodatno povećati kapacitet za više od 100 novih mjesta. Mi to zovemo rekonstrukcija, ali se u biti radi o kompletno novoj izgradnji“, rekao je.

Radovi na vrtiću Morčić na Gornjoj Vežici krenut će po završetku natječaja za odabir izvođača odnosno do kraja ove godine, a potom i na objektu vrtića Đurđice smještenom na Vojaku. Očekuje se da bi, ukoliko sve bude u redu, već početkom iduće školske godine vrtić Morčić mogao biti spreman za prihvat djece. Đurđice bi prve polaznike trebale primiti početkom 2018. Investicija je ukupno vrijedna 37 milijuna kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...