Početna - IZDVOJENO - Izgradnja Ziplinea u Rijeci propala zbog koronavirusa

Izgradnja Ziplinea u Rijeci propala zbog koronavirusa

Izgradnja Ziplinea u Rijeci tijekom trajanja projekta Europska prijestolnica kulture privukla je veliku pažnju javnosti svojom najavom kraje 2019. godine, no to se ipak neće realizirati. Barem ne u tako skoroj budućnosti. Isčitava se to iz odgovora na vijećničko pitanje koje je gradonačelniku postavio Zvonimir Peranić.
“Što se događa sa projektom ″Zipline Rijeka 2020″? Vožnja zipelin-om se odvija iznad naseljenog područja. Koja stručna služba je angažirana za provedbu sigurnosti cijelog projekta zipeline-a?”, navodi se u Peranićevom pitanju.
Odgovor Vojka Obersnela prenosimo u cijelosti:
“Vezano za projekt Zipline, riječ je o privatnoj investiciji riječke tvrtke Octopus d.o.o., koja je trebala biti realizirana u sklopu programskog pravca Slatko i slano, kroz partnerstvo sa Sveučilištem u Rijeci. U Trgovačkom društvu Rijeka 2020 d.o.o. navode da su, nakon usklađivanja projektnog prijedloga sa nadležnim državnim i gradskim institucijama, što je bio dugotrajan proces jer osim stambenih zgrada i kuća, planirana trasa zipline-a prolazi i iznad Rječine, riječke zaobilaznice, prometnica, željeznice i lučkog područja, dobivene sve potrebne dozvole za izvođenje tijekom ljeta 2020. godine. Očekivano, zbog opće nesigurnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, privatni investitor odlučio je privremeno zamrznuti projekt. S obzirom da Rijeka 2020 d.o.o. i njeni partneri prestaju s radom na EPK projektima i aktivnostima, zaključno s 30. travnjem 2021. godine, eventualnu izvedbu projekta Zipline preuzet će nadležni odjeli Grada Rijeke.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...