Početna - IZDVOJENO - Izložba slikara Šaine u Kastvu
Vinko Šaina

Izložba slikara Šaine u Kastvu

Sutra će se, u sklopu manifestacije Pod ložom – iznad svih, predstaviti kastavskoj publici slikar Vinko Šaina. Izložbu umjetničkih slika moći ćete pogledati, dakle, sutra 27. srpnja od 12,00 do 21,00 sat, a glazbeni gosti koji će upriličiti ovu izložbu također su vrsni umjetnici svoje struke: Romeo Benčid, Tomislav Prša i Ivan Valušek.
Inače, Vinko Šaina rođeni je Puležan, a završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Splitu na odjelu grafike 1972. godine.
Od svoga povratka u Labin pa do danas bavi se slikarstvom, grafikom, dizajnom, zidnom dekoracijom i opremom umjetnina. U crkvi Gospe Karmelske u Labinu utemeljio je Galeriju Alvona i započeo s intenzivnom galerijskom djelatnošću. Godišnje organizira i predstavlja više samostalnih ili skupnih izložbi, prateći najrecentniju produkciju hrvatskih i inozemnih umjetnika u suradnji s uglednim povjesničarima umjetnosti i likovnim kritičarima. U značajnim projektima Galerije Alvona jednako su zastupljeni vrsni fotografi, prevoditelji i, pored samog autora, istaknuti dizajneri. Vinko Šaina član je HDLU-a Zagreb i HDLU-a Istre, a za svoje radove višestruko je nagrađivan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...