Početna - IZDVOJENO - Izložba Učka-točka dodira- Moščenićka Draga
pppp
Foto:tz-mošćeničkadraga

Izložba Učka-točka dodira- Moščenićka Draga

U draškoj galeriji La cisterna izložbom ”Učka – točka dodira” predstavit će se riječki umjetnik Branko Lenić.

Otvorenje izložbe je u subotu, 18. lipnja s početkom u 20:30 sat, a ostaje otvorena do 5. srpnja i može se pogledati svakog dana od 18 do 22 sata.Organizator je Zajednca Talijana Mošćeničke Drage.

Branko Lenić rođen je 1954. godine u Rijeci. Od 1972. do 1976. godine pohađao je Školu crtanja i slikanja kod poznatoga riječkoga slikara Romola Venuccija. Diplomirao je grafiku na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, na Odjsjeku za likovne umjetnosti. Otad se intenzivno bavi slikarstvom i grafikom. Izlagao na više od dvadeset samostalnih i sedamdesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Profesionalno se bavi i grafičkim dizajnom , te je do sada oblikovao veliki broj monografija (Vladimir Pavoković, Claudio Frank, Belizar Bahorić, Anton Žunić, Dalibor Laginja, Romolo Venucci, Vojo Radoičić – nagrada za oblikovanje), kataloga, kalendara, kao i ostaloga promidžbenoga materijala.

Za svoj likovni i dizajnerski rad dobio je brojne nacionalne i inozemne nagrade, kao napr. priznanje i plaketu grada Bologne 1981. godine, kao i niz diploma i nagrada na likovnim manifestacijama u Rijeci, Opatiji, Voloskom i Grožnjanu. Autor je član HDLU-a Rijeke. Živi i djeluje u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest – naplata naknade Hrvatskih voda za uređenje voda

Grad Opatija je od 2020. godine, sukladno zahtjevu Hrvatskih voda, preuzeo poslove naplate naknade za uređenje voda, koja se naplaćuje ...