Početna - GOSPODARSTVO - Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost

Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost

Hrvatski turistički sektor već je lani pokazao veliku ozbiljnost oko sigurnosti gostiju. Svi pružatelji smještaja, ali i restorateri i prijevoznici nastojali su zaštititi goste pa su razrađivani protokoli na koji način dezinficirati, ulagalo se u beskontaktne usluge, dostave i niz drugih rješenja kako bi se izbjeglo da neka destinacija ili objekt postanu žarište pandemije.
Ove godine ta briga i trud da se osigura zdravstvena sigurnost bit će na neki način i formalizirana i istaknuta posebnom oznakom koju uvodi Ministarstvo turizma i sporta Safe Stay in Croatia.
Riječ je o oznaci koja je na tragu inicijative Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) koje je lani kreiralo protokole sigurnosti i sigurnosne oznake Safe Travels, i to s ciljem lakšeg prepoznavanja destinacija i tvrtki koje poštuju globalne standardizirane protokole za zdravlje i higijenu.
Oznaka bi se trebala primijeniti i na druge sudionike u lancu putovanja, kao što su aviokompanije, benzinske postaje i slično, ali i na kulturne i prirodne atrakcije. Protokoli će biti usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a dodjelu oznaka bit će nadležno Ministarstvo turizma i sporta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sanacija odlagališta otpada Osojnica

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Osojnica napreduje po planu. Završetak se očekuje početkom jeseni ove godine.Trenutno se dovršavaju radovi na izgradnji ...