Početna - IZDVOJENO - Izručenje: Kapetan Dragan u Hrvatsku stiže u četvrtak
dragan
web

Izručenje: Kapetan Dragan u Hrvatsku stiže u četvrtak

Kapetan Dragan bit će izručen Hrvatskoj, a već u četvrtak mogao bi doći u Split. Na tamošnjem Županijskom sudu za Dnevnik.hr  potvrdili su kako su dobili upit u kojem bi istražnom zatvoru mogao biti prihvat kapetana Dragana, ali nisu mogli potvrditi kada bi trebao stići.

Vlada Australije je još 2012., nakon što je obrana pokušala osporiti hrvatskih zahtjev za izručenjem iz 2005., donijela odluku da se Vasiljkovića izruči Hrvatskoj.

Kapetan Dragan je potom 2013. godine uspio odgoditi svoje izručenje Hrvatskojnakon što je sutkinja prihvatila njegovu žalbu u kojoj tvrdio kako je u Australiji imao nepravedan proces zbog proceduralnih pogrešaka koje su suprotne Ženevskoj konvenciji. I tu je odluku poništio savezni sud.

Kapetana Dragana Hrvatska traži zbog optužbi za ratne zločine počinjene kada je bio zapovjednik u tzv. Republici Srpskoj Krajini 1991. i 1992. godine.

Tereti ga se da je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubija i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava.
Izvor: 24 sata
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

3. sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije – 3. kolovoza 2021.

Sjednica Gradskog vijeća održava se u Centru Gervais sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH Na temelju članka 31. Statuta Grada Opatije ...