Početna - IZDVOJENO - Izvučeni parovi za Europsko master prvenstvo u vaterpolu
Masters-vaterpolo

Izvučeni parovi za Europsko master prvenstvo u vaterpolu

Pod pokroviteljstvom Europske federacije vodenih sportova (LEN) Bazeni Kantrida ugostit će još dva velika natjecanja: Europsko master prvenstvo u daljinskom plivanju koje će se održati 10. rujna te Europsko master prvenstvo u vaterpolu od 12. do 17. rujna.

Uz najavu dvaju novih master natjecanja, u Trofejnoj sali Bazena Kantrida danas je održano i izvlačenje parova za predstojeće Europsko master prvenstvo u vaterpolu, kojem su prisustvovali Tim Farcnik i Hans – Peter Sick iz Odbora za Masterse Europske federacije vodenih sportova (LEN), Igor Načinović, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu i predsjednik Organizacijskog odbora, Samir Barać, olimpijac i predsjednik Riječkog sportskog saveza, Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza i David Burburan, zamjenik direktora natjecanja.

U Europskom master prvenstvu u daljinskom plivanju, koje će se održati 10. rujna, od 10 do 16 sati u akvatoriju ispred riječkih bazena, sudjelovat će oko 500 natjecatelja iz gotovo svih europskih zemlja, i to u 11 kategorija. Duljina staze je 5 kilometara, a plivat će se od Bazena Kantrida do Preluka i natrag.

U Europskom master prvenstvu u vaterpolu od 12. do 17. rujna sudjelovat će oko tisuću učesnika iz 19 europskih zemalja, odnosno 57 ekipa, od kojih su četiri ženske. Natjecanja su podijeljena po dobnim skupinama, osam za muškarce i jedna za žene.

„Pred nama su dva velika prvenstva s više od tisuću sportaša, a s obzirom da uz njih dolazi i prateće osoblje, očekujemo dolazak i do dvije tisuće učesnika te više od 12 tisuća noćenja u riječkim i opatijskim hotelima“, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora i pročelnik Odjela za sport Igor Načinović.

Uz poziv ljubiteljima sporta da dođu i pogledaju što veći broj natjecanja, pročelnik je također dodao da se pod pokroviteljstvom LEN-a od 2008. godine, odnosno od izgradnje Bazena Kantrida, u Rijeci održao cijeli niz velikih natjecanja u vodenim sportovima. „Zahvaljujući izgradnji ovog veličanstvenog bazenskog kompleksa, Rijeka je u posljednjih osam godina privukla i ugostila mnoga velika natjecanja i to nam je jedna od najvećih nagrada“.

Uoči ždrijeba, odnosno izvlačenja parova za Europsko master prvenstvo u vaterpolu, Hans-Peter Sick iz LEN-a pozdravio je Grad Rijeku i VK Primorje na organizaciji oba natjecanja. Parove su izvukli Samir Barać i David Burburan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...