Početna - GOSPODARSTVO - Jačanje zdravstvene i gastro destinacije, digitalizacija i zeleni razvoj Opatije

Jačanje zdravstvene i gastro destinacije, digitalizacija i zeleni razvoj Opatije

U Gradskoj vijećnici održan drugi radni sastanak zamjenika gradonačelnika Emila Priskića i stručnih službi Grada Opatije s predstavnicima tvrtke Gitone Kvarner – Anom Odak, direktoricom za strateške investicije i poticaje i Božom Čolakom, stručnjakom za provedbu europskih projekata.
U okviru financijske perspektive Europske unije 2021. – 2027. razmatrani su projekti koji bi izvor financiranja mogli pronaći u europskim sredstvima. Naglasak je na projekte koji podrazumijevaju digitalizaciju, pametne gradove, zeleni razvoj, održivi promet, regionalni razvoj.
Tvrtka Gitone Kvarner d.o.o. pokrenula je nekoliko razvojnih projekata koje namjerava kandidirati na europska sredstva usmjerenih na pametan, održiv, inovativan i otporan turizam. Isto tako, temeljni razvojni put Opatijske rivijere kao turističke destinacije vide u vraćanju korijenima opatijske turističke priče, odnosno daljnjem jačanju zdravstvenog turizma. Brendiranje destinacije namjeravaju pojačati i kroz gastronomske sadržaje visoke razine, s posebnim naglaskom na autohtonim hrvatskim proizvodima i lokalnim kvarnerskim proizvodima. Spajanjem IT industrije i turizma namjeravaju pozicionirati Opatiju kao jedan od sektorskih centara na europskoj karti. Vrlo je vjerojatno da će se inkubator za razvoj turizma, koji Gitone Kvarner namjerava razviti, dijelom poklapati s opatijskim budućim centrom za inovacije u turizmu – Hubbaziom, koji će zaživjeti već ove godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sanacija odlagališta otpada Osojnica

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Osojnica napreduje po planu. Završetak se očekuje početkom jeseni ove godine.Trenutno se dovršavaju radovi na izgradnji ...