Početna - IZDVOJENO - Jacques i Marko Tolja osvojili publiku Robićevim i Sinatrinim evergreenima
jacques_tolja

Jacques i Marko Tolja osvojili publiku Robićevim i Sinatrinim evergreenima

Četvrti i zapravo središnji gala koncert na terasi hotela Milenij održan je sinoć pred, kao i na svakom koncertu dosada, prepunom terasom. Kroz glazbenu priču ‘Sinatra vs. Robić’ domaćin JacquesHoudek i njegov posebni gost MarkoTolja goste su vodili kroz život i karijeru dvije iznimne glazbene pojave izvodeći njihove najpopularnije evergreena. U prvom dijelu koncerta odlično raspoložena publika uživala je u nezaboravnim šlagerima legendarnog Ive Robića – Serenada Opatiji, Samo jednom se ljubi, Ta tvoja ruka mala, Mala djevojčica, Tebi grade moj i brojim drugima, a Marko i Jacques su s posebnom nostalgijom u duetu izveli najpoznatiji ‘Morgen’ s kojim je Robić izgradio i zavidnu inozemnu karijeru. Opatija je za Robića uvijek bila posebno inspirativna, a da njegove pjesme i danas žive dokazale su i kreativne interpretacije simpatičnih i neposrednih Jacquesa i Marka Tolje koji su tijekom cijele večeri bili u neprestanoj interakciji s publikom.

Ova lijepa glazbena priča nastavila se i u drugom dijelu koncerta kada su se zaredali antologijski evergreeni Franka Sinatre. Svojim velikim hitovima obilježio je više od polovice 20. stoljeća i uvijek se uspio održati na vrhu, a fenomenalne Jacquesove izvedbe Strangersinthenight, Love andmarriage, Fly me to themoon, Myway, Thelady is a tramp,…, oduševljavale su i goste na terasi i brojne okupljene prolaznike na Lungo mare.

Odlično raspoložena publika nakon zajedničke izvedbe ‘New York, New York’ dvojicu pjevača pozvala je na bis i ovaj trosatni glazbeni događaj nagradila dugim pljeskom.

Milenij hoteli još jednom su gostima pripremili sjajan i nezaboravan događaj, a nakon održana prva četiri koncerta u sklopu ljetnih gala koncerata može se zaključiti da su ih odlično prihvatili i gosti hotela, ali i lokalno stanovništvo  budući da se za svaki koncert do sada tražilo mjesto više.

U četvrtak 30.07. slijedi veliki koncert ‘Tribute to Swing’ u kojemu sudjeluje najveći broj izvođača do sada, a kojemu je terasa Milenija mjesto stalnog izvođenja već posljednjih nekoliko godina. Zajedno sa Jacquesom nastupaju Ivana Kindl, Davor Pekota i Live Jazz Band koji čine iznimni renomirani glazbenici Borna Šercar, Elvis Penava, Vedran Ružić, Zvjezdan Ružić i VojkanJocić.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...