Početna - KULTURA - Jadranko Sobotinčić je svjetski prvak u pukalnicama

Jadranko Sobotinčić je svjetski prvak u pukalnicama

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Opatijka Jadranka Vikario, a kod juniora je najbolji bio Nikola Smojver.

U centru Opatije, kod popularnog kafića Barić, održano je jedinstveno natjecanje. Svjetsko prvenstvo Pukalnice okuplja Opatijce, istinske ljubitelje svog kraja i običaja koji se na kraju ljeta sada već tradicionalno okupljaju “pul Barića” i barem na kratko se vrate u mladost i natječu u pucanju iz – pukalnica. Usprkos epidemiji koronavirusa i sve češćih mjera socijalne distance, natjecanje se ove godine ipak održalo. Apsolutni pobjednik u raspucavanju bio je Jadranko Sobotinčić iz Opatije.

Pukalnice

Pukalnice su popularno oružje – igračka koja se izrađuje od drva bazge te se uz pomoć “maniga” ispucava lumber. Godinama su se mladi Opatijci igrali pukalnicama, a organizatori svjetskog prvenstva nastoje taj običaj održati i približiti novim generacijama.

Održano je i 5. svjetsko prvenstvo u ispucavanju iz Pukalnica. U muškoj konkurenciji pobijedio je Opatijac Jadranko Sobotinčić. Drugi je bio Tac Major, a treći Bruno Bradičić.

Među ženama, najpreciznija je bila Jadranka Vikario ispred Renate Hlanude i Silvie Rubinić. 

Da se užanca ne zatare, održano je i raspucavanje među juniorima. Ove godine najbolji je bio Nikola Smojver, drugi Erik Olas Burazer, a treća Nikol Kršanac.

Jadranka Vikario

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Bela nedeja 2020. obilježit će se simbolično uz reduciran program

Od 3. do 5. listopada u Kastvu će se moći kušati mlado vino, kako se prvog vikenda u listopadu čini ...