Početna - IZDVOJENO - Jandroković: Zoran Milanović ne razumije što se događa
jandrokovic
web

Jandroković: Zoran Milanović ne razumije što se događa

Član Predsjedništva HDZ Gordan Jandroković ocijenio je u subotu da je sada očito kako jedino premijer Zoran Milanović ne razumije što se događa vezano za izbjegličku krizu i poručio da se moraju uvesti mjere koje će spriječiti ilegalan ulaz migranata i to ne samo na jugu, već i na istoku u Slavoniji jer svi dijelovi Hrvatske moraju imati jednak tretman.

”Već se tjednima upozorava na opasnost mogućeg zatvaranja granica no očito je da jedino Zoran Milanović ne razumije što se događa”, izjavio je Gordan Jandroković novinarima vezano za najave da bi Mađarska uskoro mogla zatvoriti granicu s Hrvatskom.

Hrvatska mora poduzeti sve moguće mjere kako bi se spriječio ilegalan ulazak migranata u zemlju i svim sredstvima treba onemogućiti ostvarenje takvog negativnog scenarija, rekao je Jandroković ustvrdivši da ne stoji Milanovićeva teza da se ne mogu braniti sve granice.

”Kakva je to država koja ne može braniti svoje vanjske granice? Mora se spriječiti ilegalan ulaz migranata i to ne samo na jugu jer vidimo da će se sad braniti Dalmacija, već i na istoku u Slavoniji”. Prema mišljenju HDZ-a, iznimno je bitno da svi dijelovi Hrvatske moraju imati jednak tretman”, rekao je Jandroković uoči predizbornog skupa Domoljubne koalicije u Sesvetama.

Sve se granice Hrvatske, dodao je, moraju braniti na isti način. Očito je, nakon poruka koje su  stigle iz Njemačke, da situacija izmiče kontroli te je Hrvatska dužna zaštititi svoje granice, ali i granice Europske unije, zaključio je Jandroković.

Premijer Milanović izjavio je u subotu u Dubrovniku kako je Crnogorcima poslana poruka da na tu granicu ne šalju ljude. ”Ovo je naša kuća i otvorit ćemo ona vrata koja mi to odlučimo. Zasada su otvorena ona na sjeveru, ali ću štititi hrvatske interese i gledamo barem korak naprijed”, poručio je premijer Milanović.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...