Početna - IZDVOJENO - Javna priznanja Grada Rijeke u 2016. 
rijeka
foto: Freepix.biz

Javna priznanja Grada Rijeke u 2016. 

S obzirom na životna postignuća te njihov doprinos u dugogodišnjem radu i promicanju ugleda i interesa Grada Odbor je jednoglasno donio odluku da se Gradskom vijeću predloži da se Nagrada Grada Rijeke za životno djelo u 2016. godini dodijeli dvojici kandidata, prof. dr. se. Anti Simoniću i posmrtno Nikoli Kraljiću.

Zlatnom plaketom “Grb Grada Rijeke” bit će nagrađeni: Klinički bolnički centar Rijeka-Klinika za pedijatriju za izniman doprinos u unapređenju zdravlja djece i adolescenata, prof. dr. se. Pero Lučin za dugogodišnji rad i doprinos u području visokog obrazovanja i znanosti te promicanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci, dr. se. Ljubinka Toševa Karpowitz za sveukupan doprinos istraživanju povijesti grada Rijeke i promociji njegova ugleda u svijetu, prof. dr. se. Renata Gržić za značajna dostignuća i razvoj dentalne medicine te unapređenje dentalnog zdravlja u Rijeci, Nikola Kurti za fotografski i obrtnički doprinos razvoju i promociji Rijeke kroz vjerski život, turizam, sport i obrazovanje, Zajednica tehničke kulture Rijeka za sustavni razvoj i poticanje tehničkog stvaralaštva mladih i građana grada Rijeke, Anton Škrobonja (Meštar Toni) za promidžbu Riječkog karnevala, grada Rijeke i Hrvatske u zemlji i inozemstvu i Amleto Vittorio Ballarini za dugogodišnje napore u promicanju dijaloga i ugleda grada Rijeke.

Godišnju nagradu Grada Rijeke dobit će: Sveučilišna knjižnica Rijeka za izniman doprinos razvoju riječkog i hrvatskog sveučilišnog knjižničarstva, Udruga Bura Znanja za projekt STEMI, kao inovativni model učenja mladih te popularizaciju znanosti i tehnologije, prof. dr. se. Daniela Malnar za doprinos  afirmaciji Rijeke kao predvodnice u obrazovanju zdravstvenih kadrova u Republici Hrvatskoj, dr.sc. Julija Lozzi Barković za doprinos istraživanju međuratne arhitekture Rijeke kao nasljeđu trajnih vrijednosti na visokoj europskoj razini, Bruno Lončarić za brojne projekte te uređivanje priloga i knjiga kojima svjedoči i promiče identitet grada Rijeke, Kuglački klub “Mlaka” za izvanredna dostignuća u području sporta i doprinos sportskom ugledu grada Rijeke i doc. dr. se. Gordana Nikolić za izniman doprinos na području visokog obrazovanja i poduzetništva, osnivanjem i pokretanjem prve privatne visoko obrazovne ustanove.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.