Početna - IZDVOJENO - Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva
knjižara opatija
arhiva

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva

Grad Rijeka raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Prijave se mogu podnijeti za dodjelu tromjesečne ili polugodišnje potpore književnom stvaralaštvu. Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni. Prijave će procijeniti Kulturno vijeće Grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave na web stranicama Grada Rijeke.

U skladu s usvojenom Strategijom kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013.–2020. od 17. travnja 2013. godine Grad Rijeka raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Grad Rijeka je odlučio u 2014. godini krenuti s pilot projektom poticanja književnog stvaralaštva na lokalnoj razini, prateći pozitivan trend Ministarstva kulture RH na državnoj razini, a s ciljem razvoja riječke književne scene. Za ovaj pilot program predviđen je u Proračunu Grada Rijeke za 2014. godinu iznos od 45.000,00 kuna, a projekt se nastavlja s istim iznosom i u 2015. godini.

Prijave se mogu podnijeti za dodjelu tromjesečne (15.000,00 kuna bruto) ili polugodišnje (30.000,00 kuna bruto) potpore književnom stvaralaštvu.
Potpore će se dodjeljivati za književno-umjetnički rad.
Potpore će biti isplaćivane u obrocima po 5.000,00 kuna bruto na mjesečnoj osnovi, a po dostavi mjesečnog izvještaja o radu. Obrazac Izvještaja nalazi se na internet stranici Grada Rijeke.
Ukoliko korisnik Potpore ne bude dostavljao mjesečna izvješća o svom radu, isplata obroka će se obustaviti dok korisnik ne dostavi zadovoljavajuće izvješće o radu. Procjenu izvješća vršit će Kulturno vijeće Grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost.

Nakon isteka potpore, korisnik Potpore je dužan dostaviti, uz završno izvješće, rukopis napisan tijekom trajanja Potpore. Rukopis će u elektroničkom formatu biti dostupan članicama i članovima Gradske knjižnice Rijeka na čitanje što će omogućiti autoru rukopisa dobivanje povratne informacije od čitatelja, povezivanje s čitateljima, moguće unaprjeđenje rukopisa i stvaranje čitateljske baze za distribuciju djela kada rukopis bude objavljen.

Grad Rijeka neće sufinancirati objavljivanje rukopisa za koje se odobri Potpora.

Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni.

Prijave će procijeniti Kulturno vijeće Grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost.

Procjenjivanje će se vršiti u skladu sa sljedećim kriterijima i pripadajućim bodovima:

Kriteriji Bodovi
Kvaliteta oglednog rukopisa 40
Koncept djela 20
Profesionalne reference autorice/autora 20
Značaj programa za grad Rijeku 15
Potpisan ugovor s nakladnikom 5
Ukupno  100

Podnositelji prijava dužni su dostaviti ispunjeni e-obrazac i arak oglednog rukopisa (minimalno 10 kartica teksta u elektroničkom obliku).

Neće se razmatrati one prijave za koje nije dostavljen obvezni prilog (ogledni arak rukopisa u elektroničkom obliku), ukoliko je podnositelj prijave  za tekuću godinu već dobio potporu za književno stvaralaštvo od Ministarstva kulture RH  ili ako prijavitelj ne djeluje na riječkoj književnoj sceni. Neće se razmatrati prijave koje se odnose na publicistička, stručna i znanstvena djela.

Prijavitelji su dužni prijaviti svoje program putem e-obrazacakoji su dostupni na web stranicama Grada Rijeke.

Podnositelji prijave su dužni obvezni prilog (ogledni rukopis) priložiti u elektroničkom obliku.

Podnositelj prijave prijavu podnose isključivo u elektroničkom obliku.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave na web stranicama Grada Rijeke.

Sve dodatne informacije o Pozivu, prijavitelji mogu saznati upitom na e-mail:alen.kapidzic@rijeka.hr ili pozivom na telefonski broj 051 209 235 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati.
Nepotpune prijave, prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima kao i prijave pristigle izvan roka neće se uzeti u razmatranje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na “Mićoj marunadi Dobreć”

Manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe” okupila je mnogobrojne posjetitelje svih generacija koji su uživali u ...