Početna - IZDVOJENO - Jazz time Rijeka, 24. međunarodni festival jazz glazbe
jazz time

Jazz time Rijeka, 24. međunarodni festival jazz glazbe

24. izdanje međunarodnog festivala jazz glazbe – Jazz time Rijeka, ove godine u organizaciji koncertne agencije G.I.S. d.o.o. i Udruge Prostor Plus, održat će se u četvrtak 12. studenog, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

 Festival Jazz Time Rijeka ove godine traje samo jedan dan, a posvećen je preminulom jazz glazbeniku Charliu Hadenu. No, uoči festivala u Rijeci se održava i trodnevni projekt Women in Jazz koji je realizirao Mulab u partnerstvu s Prostorom Plus, Col/age Arts  te Fundacja ARTeria  pod pokroviteljstvom Talijanskog ministarstva kulture MiBACT.  Time se ova jazz priča upotpunjava i nudi zanimljiv program u trajanju od tri dana.

24. međunarodni  festivala jazz glazbe – Jazz time Rijeka 12. studenog ugostiti će dobro poznata strana i domaća jazz imena. Na programu se ove godine nalazi vokal Monica Demuru i Cristiano Calcagnile na udaraljkama uz gošću Lela Kaplowitz, koja će unijeti jednu svojstvenu mješavinu jazza sa drugim popularnim glazbenim stilovima.

Drugi dio programa nazvan je Correspondances, a nastuapaju riječka pjevačica Alba Nacinovich, sa klaviristom Francesco De Luisa, Simone Serafini na kontrabasu i  Alessandro Mansutti na bubnjevima. U ovom dijelu programa dočarati će se spoj poezije i glazbe u topao i ekspresivan glas jazz Riječanke. Kompletan program i ostale informacije o festivalu Jazz time Rijeka može se pronaći na njihovoj web stranici.

Novost ove godine čini projekt Women in Jazz, koji se realizira u sklopu festivala Jazz time Rijeka. Projekt je dio programa za razvoj publike Spaces kojeg  podržava Grad Rijeka i realiziran je u sklopu Rezidencija/nag programa Kamov u suradnji s MMSU i Gradom Rijekom. Projektom se želi doprinijeti povećanju vidljivosti, poboljšanju mogućnosti i kreativne razmjene jazz glazbenica u Europi.

Women  in  Jazz festival u Rijeci održat će se od 11. do 13. studenog 2015. u organizaciji Prostora Plus. Festival donosi nastupe pet jazz sastava impresivnih talijanskih jazzistica u Filodrammaticu i HKD na Sušaku promovirajući izvrsnost ženskih glazbenica u  ulozi  liderica  na  području jazza. Program festivala Women in Jazz može se pronaći ovdje.

24. međunarodni  festivala jazz glazbe – Jazz time Rijeka održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Odjela za kulturu Grada Rijeke, Ministarstva kulture Republike Italije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...