Početna - GASTRO KUTAK - Jedina hrvatska vinarka Jasna Antunović Turk predstavila se na Kvarneru

Jedina hrvatska vinarka Jasna Antunović Turk predstavila se na Kvarneru

Prije nekoliko je dana kvarnerskim vinskim profesionalcima vinarka Jasna Antunović Turk predstavila svoja vina: Graševinu 2017., Cuve’e Rose 2017., Cuve’e Blanc 2016., Crni Pinot 2015. i Chardonnay 2015.

Zadnje predstavljeno vino bilo je Primium Graševina 2013. koja je u Londonu, na ocjenjivanju vina Decanter, osvojila platinu i titulu najboljeg hrvatskog bijelog vina za 2017. godinu.

Prijatelj vinarije i masterchef Časlav Matijević pripremio je zalogaje koji su upotpunili ovaj vinski doživljaj. Okupljeni vinoljupci pozitivno su recenzirali predstaljena vina, a posebno su im se dopale graševine što će, vjeruju, rezultirati time da Vina Antunović budu zastupljena i na vinskim kartama diljem Kvarnera.

Vinogradi vinarije Antunović nalaze se na sjeveroistoku Hrvatske u vinskoj regiji Podunavlje, točnije u vinogorju Erdut koji je sa svoje tri strane omeđen moćnim Dunavom. U 7 ha vinograda 75% čine bijele sorte od kojih je graševina najzastupljenija. Uz moderno opremljeni podrum, u mjestu Dalj , nalazi se i kušaona za sve oni koji žele bolje upoznati Vina Antunović – bilo kao individuacli ili turističke grupe.

Diplomirana ekonomistica Jasna Antunović Turk 2004. godine sadi nove vinograde i pronalazi u vinarstvu novi životni i poslovni izazov. Danas vinarija proizvodi ukupno oko 50.000 butelja vina. Zbog svog tržišnog i proizvodnog principa te osobnog pristupa vinarke Vina Antunović nazivaju se „butik vinarijom“ koju najbolje opisuje njihov slogan „u zagrljaju Dunava, vinove loze i žene“.

U svom priopćenju navode i kako je Jasna Antunović Turk prema njima dostupnim podatcima jedina hrvatska vinarka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest – naplata naknade Hrvatskih voda za uređenje voda

Grad Opatija je od 2020. godine, sukladno zahtjevu Hrvatskih voda, preuzeo poslove naplate naknade za uređenje voda, koja se naplaćuje ...