Početna - IZDVOJENO - Jedinstvena Opatija: Usvojena pronatalitetna politika jedina takva u Hrvatskoj
opatija 1

Jedinstvena Opatija: Usvojena pronatalitetna politika jedina takva u Hrvatskoj

Ovaj ponedjeljak održala se prva radna sjednica  Gradskog vijeća Grada Opatije gdje se raspravljalo o mnogim temama, a dnevni red imao je  14 točki. Ono što je građanima Opatije najzanimljivije su odlične vijesti, a koje su vezane uz  osnovnoškolske i srednjoškolske udžbenike, povećana je jednokratna financijska pomoć za rođenje djece, a tu su i povoljniji uvjeti naplate vrtića.

Na prijedlog gradonačelnika i nakon što je Ivo Dujmić prihvatio predložene amandmane pojedinih članova vijećničke većine predvođene SDP-om, jednoglasno se izglasalo nekoliko bitnih odluka. Dujmić je na ovoj sjednici Gradskog vijeća ispunio i još neka obećanja koja je dao tijekom predizborne kampanje zajedno sa članovima svoje Nezavisne liste.

Usvojena je Izmjena i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti (besplatni udžbenici za osnovnoškolce s prebivalištem u Gradu Opatiji i sufinanciranje nabave udžbenika za srednjoškolce s prebivalištem u Gradu Opatiji u iznosu od 750 kn), te jednokratne naknade za prvo rođeno dijete 10.000 kn, drugo 15.000 kn, treće 20.000 kn i za svako sljedeće 5.000 kn.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Opatija ima sada daleko najpovoljniju pronatalitetnu politiku u državi po ovom pitanju.

Osim toga, naplata vrtića također će se provoditi po znatno povoljnijim uvjetima za roditelje s obzirom na to da je izmijenjena odluka o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga. Drugo i svako sljedeće dijete iz obitelji neće plaćati pohađanje vrtića, a to vrijedi i ukoliko se stariji brat ili sestra iz istog domaćinstva istovremeno nalazi na redovitom školovanju u osnovnoj ili srednjoj školi ili na fakultetu.

Usvojena je i Odluka o naknadi za umirovljenike s mirovinom nižom od 3.000 kn u iznosu od 1.000 kn koja se isplaćuje dva puta godišnje po 500 kn (u ožujku i prosincu), a na snagu će stupiti i pomoć za financiranje dopunskog zdravstvenog osiguranja u iznosu od 840 kn godišnje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.