Početna - IZDVOJENO - Jedite ljubičasto!
ljubicasto povrce

Jedite ljubičasto!

Ljubičasta boja sigurno nije prva boja koje se sjetite kada razmišljate o hrani, . No, iako  hrana ljubičaste boje možda nije svakodnevna na vašem meniju, za vaš cijeli organizam jako je dobro birati ljubičasto.  Evo nekoliko razloga:

Ljubičasto sprječava prijevremeno starenje
Ove namirnice ljubičastu boju duguju pigmentu zvanom antocijanin, koji je snažan zaštitni antioksidans i pomaže u snižavanju rizika od raka, jača pamćenje i doprinosi zdravom starenju.

Ljubičasto štiti srce
Ljubičasto voće i povrće bogato je flavonoidima, odnosno jednima od najmoćnijih fitokemikalija. Flavonoidi su dobri za srce, kardiovaskularni sustav i snižavaju rizik od srčanih bolesti.

Jedite više ljubičastih namirnica
Od ljubičastog povrća birajte patlidžane, ljubičasti kupus ili luk, a od ljubičastog voća grožđe, šljive, smokve i borovnice.

Čak i biljke ljubičaste boje, poput lavande, povoljno djeluju na vaše zdravlje. Osim divnog mirisa koji lavanda dodaje proizvodima za njegu kose i kože, ova biljka popravlja cirkulaciju i smanjuje tjeskobu, nesanicu i depresiju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Izložba „51000 Balthazargrad“ u MMSU-u još samo ovog vikenda

Posljednji je vikend izložbe „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena ...