Početna - IZDVOJENO - Jedriličarski klub Opatija dobio dvije nove jedrilice
jedrilica
web

Jedriličarski klub Opatija dobio dvije nove jedrilice

U Jedriličarskom klubu “Opatija” sinoć je održana prigodna svečanost u povodu obogaćivanja jedriličarske flote kluba dvama novim plovilima, jedrilicama klase 420, koje su sinoć i svečano porinute u more.

Porinuću su bili nazočni ministar turizma Darko Lorencin, pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Sportskog saveza i zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, te roditelji jedriličara koji treniraju u ovom klubu, članovi kluba, te gosti i prijatelji opatijskih jedriličara.

Jedrilice su nabavljene donacijom, koju je inicirao HJS, a pored roditelja,  prilozima su se priključili i Županija, te Ministarstvo sporta, sve u cilju da se nanovo popularizira jedrenje na brodovima klase 420.

Jedna je jedrilica namijenjena muškoj posadi Marku Gačiću i Paolu Mavričiću, a u more su je porinuli kuma Tamara Stipanović i ministar Lorencin, dok će na drugoj jedriti ženska posada Lucija Laković i Tea Stipanović, a nju su u more porinuli kuma Lada Laković i Petar Skansi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran rekonstruirat će zgradu bivše vojarne uz nogometno igralište Lokva

Nakon dostavljene odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju prijavljenog projekta „Rekonstrukcija brownfield lokacije u novi Društveni ...