Početna - KULTURA - Jerry Ricks Blues Festival- Kastav & Opatija Rivijera

Jerry Ricks Blues Festival- Kastav & Opatija Rivijera

Najavljen glazbeni festival koji će od 26.7. do 3.8. 2019. okupiti najveća imena iz svijeta bluesa

Nakon uspješnih šest godina B&D Blues Festivala koji se odvijao na području Općine Mošćenička Draga (Brseč, Mošćenice, M. Draga) i ove godine kada se festival proširio na cijelu Opatijsku Rivieru, sljedeće 2019. godine, zbog velikog interesa publike, festival će se spojiti s Kastav Blues Festivalom.

Oba ova festivala odvijaju se krajem srpnja odnosno početkom kolovoza i bilo bi korisno spojiti dva kvalitetna događanja u jedan veliki blues festival koji bi najvjerojatnije nosio ime JERRY RICKS BLUES FESTIVAL – Kastav & Opatija Rivijera, naglasio je jedan od idejnih začetnika novog Festivala Riccardo Staraj, glazbenik i načelnik Općine Mošćenička Draga na današnjoj konferenciji za novinare.

Festival će trajati od 26. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine, a odvijat će se duž Opatijske rivijere i u Kastvu te će se glazbene večeri održati na osam različitih lokacija Kastav– Matulji- Opatija- Ika- Lovran- Mošćenička Draga- Mošćenice- Brseč. 
Osim nastupa glazbenika, odvijat će se i blues sessioni te blues radionice i izložbe. Velike mogućnosti brendiranja novog festivala potaknule su Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala da festivale spoje i posvete velikanu bluesa Jerryju Ricksu koji je kraće vrijeme živio u Kastvu, gdje je i pokopan i zbog kojeg se blues u Kastvu i počeo svirati. O životu i radu Philadelphia Jerry Ricksa snimljen je i dokumentarni film “Črni Kastavac”, autora Igora Modrića, koji će biti prikazan na Ljetnoj pozornici u sklopu novog blues festivala.

Na festivalu će nastupiti eminentna blues imena iz Europe i svijeta, te naravno iz Hrvatske. Plan je organizatora da naše područje postane najsnažnija blues scena u Hrvatskoj, a vjerojatno i u ovom dijelu Europe. 

Gradovi Opatija i Kastav i općine Lovran, Mošćenička Draga i Matulji bit će pokrovitelji novog festivala, a u organizaciju i promociju uključit će se i turističke zajednice svih gradova i općina, čulo se na konferenciji za novinare.

Pozdravljam suradnju lokalnih samouprava u projektu, nastupamo zajedno kao Opatijska rivijera te vjerujem da ćemo i u mnoge druge projekte na sličan način krenuti zajedno, kao i s Gradom  Kastvom, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Opatije dr. sc. Emil Priskić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...