Početna - IZDVOJENO - Na jesen još dvije plivačke sportske manifestacije u Rijeci
bazeni kantrida
foto: rijekasport

Na jesen još dvije plivačke sportske manifestacije u Rijeci

Izvršni odbor Europskog plivačkog saveza (LEN) povjerio je Gradu Rijeci domaćinstvo nad Europskim masters prvenstvom u plivanju na otvorenim vodama koje će se održati 10. rujna 2016. godine u akvatoriju ispred Bazena Kantrida te 2. Europskim masters prvenstvom u vaterpolu, koje će se održati od 12. do 18. rujna 2016. godine na Bazenima Kantrida.

Europsko masters prvenstvo u plivanju na otvorenim vodama, odnosno daljinskom plivanju, najznačajnije je europsko natjecanje u plivanju na otvorenim vodama, a na njemu se očekuje nastup 500-tinjak učesnika iz svih europskih država, članica LEN-e. Na Europskom masters prvenstvu u vaterpolu očekuje se nastup 60-70 ekipa, odnosno preko 800 sportaša iz 20 europskih država.

Budući da se pored sportaša očekuje i dolazak velikog broja pratećeg osoblja, broj učesnika bi se u konačnici mogao popeti na 1800 učesnika.

Prvenstvo će se održati od 12. do 18. rujna 2016. godine na sportskom kompleksu Bazeni Kantrida. Dobivanje domaćinstva nad ovim četvrtim velikim prvenstvom u 2016. još je jedno veliko priznanje Gradu Rijeci od strane LEN-e za sav uložen trud u razvoj “vodenih sportova” u proteklih 8 godina, odnosno od otvaranja sportskog kompleksa Bazeni Kantrida.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...