Početna - IZDVOJENO - Jesenske projekcije projekta KineDok u Palachu
kinedok

Jesenske projekcije projekta KineDok u Palachu

Palach, Rijeka // četvrtak, 06.10. u 20 sati

Međunarodni projekt KineDok nakon ljetne lokacije na riječkom Molo longu seli jesensko-zimske projekcije europskih dokumentaraca u klub Palach. U Palachu će se ovaj četvrtak, 06.10., s početkom u 20 sati održati projekcija filma Tako blizu, tako daleko.

Ovaj intimni slovački dokumentarac otkriva specifične i autentične situacije u domovima nekoliko obitelji s djecom s poremećajem iz autističnog spektra, izazove s kojima se susreću i ustrajnost koja im je potrebna da bi „izgurali dan“. Film nastoji istaknuti nove vizure na ovaj ozbiljan poremećaj, ali i razbiti stereotipe koji o njemu postoje. Različiti tipovi iz autističnog spektra zahtijevaju i različite tretmane, ali svi odreda traže isti odnos – poštovanje i zaštitu integriteta svakoga od njih.

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavlja  se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

Ulaz na sve projekcije je BESPLATAN.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...