Početna - IZDVOJENO - JGL otvorio vrata 360 milijuna kuna vrijednog laboratorija
JGL
web

JGL otvorio vrata 360 milijuna kuna vrijednog laboratorija

Hrvatska je dobila jedan od najmodernijih laboratorija u zemlji. Pred ulazom u Rijeku, Jadran-galenski labaratorij uložio je više od 360 milijuna kuna u farmaceutski centar koji će zaposliti stotinjak uglavnom visokoobrazovanih radnika. Velika je to investicija u novijoj gospodarskoj povijesti Rijeke.

Svemirski izgleda, i svemirski dobro zarađuje. Jadran-galenski laboratorij (JGL) otvorio je zato i novo postrojenje, trenutačno najmodernije u domaćoj farmaceutskoj industriji. Na proizvodnji lijekova, zajedno s drugim kolegama već su počeli raditi Jan Štimac i Gordana Surina Žeželić koji su za Dnevnik hr rekli svoje dojmove.

‘Otvorili smo nešto zbilja veliko i sad smo sretni što napokon možemo živjet hrvatsku proizvodnju’, kaže nam Gordana.

‘Ovo je velika investicija, to će nam omogućiti kao kompaniji opstanak na velikom tržištu, proboj na nova tržišta, svakako osigurati naša radna mjesta, i mislim da će gospodarstvo profitirati od ovoga’, rekao je Jan.

U gradnju cijelog kompleksa uloženo je 361 milijuna kuna. Tvornica je velika kao 7 nogometnih terena, a do kraja godine u njoj će se zaposliti 100 novih radnika. I većinu onoga što proizvedu plasirat će u svijet.

‘Izvozimo na 40 tržišta, naša ključna tržišta Rusija, Ukrajina, Kazahstan – imamo tamo 300 zaposlenih. Pregovaramo u ovom trenutku s još 20 tržišta iz Azije i Afrike’, rekao nam je predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani. U obilazak tvornice stigao je i premijer Zoran Milanović s ministrima Brankom Grčićem i Sinišom Vargom.

Upravo po tom modelu Jadran-galenski laboratorij i funkcionira. I ono što je najbitnije, pruža mladim i obrazovanim znanstvenicima priliku da ostanu raditi u Hrvatskoj.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...