Početna - IZDVOJENO - JGL širi poslovanje
jgl

JGL širi poslovanje

Riječka farmaceutska kompanija JGL d.d. od početka godine potpisala je ugovore o distribuciji svojih robnih marki u Španjolskoj, zemljama Bliskog Istoka i jugoistočne Azije, te memorandum o suradnji s respektabilnom južnokorejskom tvrtkom.

Sa španjolskim partnerom ugovor se vezuje uz prodaju Vizol S očnih kapi koje će na tom tržištu biti licencirane pod brendom partnera. Lansiranje proizvoda predviđeno je za zadnje tromjesečje 2016. godine, javlja Poslovni dnevnik.

„Tržište zemalja Europske unije postalo je prošireno domaće tržište za našu tvrtku“, izjavila je mr.sc. Dunja Siuc Valković dr. med., direktorica Globalnog upravljanja razvojem poslovanja JGL-a d.d.. „Riječ je o vrlo zasićenom tržištu, no dobro probrani i cjenovno konkurentni proizvodi s dodanom vrijednošću i dalje imaju mjesta na takvim tržištima“, pojasnila je.

Budući da to nije jedini iskorak na strana tržišta koji je JGL d.d. učinio ove godine, ova domaća farmaceutska kompanija iznova potvrđuje svoju dugoročnu usmjerenost na rast na izvoznim tržištima. Prilikom prošlomjesečnog posjeta zemljama regije ASEAN, predstavnici tvrtke u Južnoj Koreji potpisali su memorandum o suradnji s etabliranom kompanijom Jeil Pharmaceutical koji je temelj budućeg plasmana robnih marki i B2B modela suradnje između dviju kompanija.

„Južnokorejsko farmaceutsko tržište vrijedno je dvadesetak milijardi dolara, a JGL je prepoznat kao EU kompanija s velikim mogućnostima u tehnološkoj platformi sterilnih otopina. Uz Jeil Pharmaceutical, pregovaramo sa šest kompanija o mogućoj dvosmjernoj suradnji koja bi uključivala projekte zajedničkog razvoja i transfera znanja, kao i moguću proizvodnju asortimana korejskih partnera za europsko tržište u našim proizvodnim pogonima.“

Nadalje, riječka tvrtka u jugoistočnoj Aziji nedavno je potpisala nove ugovore za plasman Aqua Maris proizvoda na tržištima Vijetnama, Indonezije, Singapura, Tajlanda, Malezije, Filipina i Tajvana. Na tržištu Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, odnosno u MENA regiji, započete su suradnje za portfelje nazalnih sprejeva i oftalmoloških proizvoda, a nedavno je ostvaren i prvi izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate. Prodaja će se tijekom sljedeća dva tromjesečja početi realizirati i u Saudijskoj Arabiji, Iraku i ostalim zemljama Perzijskog zaljeva. Konkretno, za tržište Saudijske Arabije potpisan je ugovor s vodećim proizvođačem i distributerom, tvrtkom Tabuk Pharmaceuticals, koji će za JGL distribuirati razvojne i inovativne proizvode kompanije, njih šest iz asortimana Aqua Maris.

Glavni ciljevi ove domaće farmaceutske tvrtke su daljnja internacionalizacija poslovanja na ciljanim regijama, povećanje prihoda postojećim i novim proizvodima te potpuna utilizacija tehnologije, pojašnjava Dunja Siuc Valković.

„Imamo snage samostalno realizirati postavljene strateške ciljeve, poštujući pri tome postulate održivog rasta i razvoja. U tržišnom okruženju u kojem poslujemo, potrebno je uviđati u čemu smo bolji ili lošiji od konkurenata i osvijestiti što moramo mijenjati da bismo dugoročno opstali. Posebno nas veseli finalizacija druge faze našeg najvećeg investicijskog projekta Pharma Valley, izgradnja novog mikrobiološkog laboratorija. Projektom vrijednim 4,5 milijuna kuna zadovoljavamo visoke zahtjeve sustava kvalitete. Uz značajno osnaženu tehnološku platformu i ishođene certifikate koji su potvrda kvalitete naših proizvoda i poslovnih procesa, uvjereni smo da možemo prihvatiti nove izazove u poslovanju, realizirati različite modele suradnji s partnerima, što je preduvjet uspješne realizacije na globalnim tržištima“, zaključuje Siuc Valković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...