Početna - IZDVOJENO - Još jedan najluđi party- karneval u Rio de Janeiru!
karneval Rio De Janeiro
FOTO: sfmission

Još jedan najluđi party- karneval u Rio de Janeiru!

U iščekivanju sutrašnjeg maškaranog ludila koje nas očekuje u gradu Rijeci pogledajte kako to izgleda i u Rio de Janeiru!

Usred buke bubnjeva i šljokicama ukrašenih plesačica, gradonačelnik Eduardo Paes predao je ključeve grada kralju Momi, mitskoj ludi koja će vladati do 4.ožujka. Očekuje se da će karneval privući više od milijun ljudi što bi tom gradu značilo vrtoglavih 730 milijuna zarade!

Evo nekoliko zanimljivosti i o ovom karnevalu:

Sambodrom u Rio de Janeiru nalazi se na Aveniji Marques de Sapucaí u gradu Rio de Janeiru u Brazilu. Većina staza smještena je u središtu grada i na njima se održava brazilski karneval.

Glavni događaj karnevalskih proslava u Rio de Janeiru su parade škola sambe. Škole sambe su skupine građana, obično stanovnika gradske četvrti, koji zajednički pripremaju nastup. Dvanaest najboljih škola paradira na Sambodromu u dva dana (nedjelja i ponedjeljak). Svaka škola ima oko 3000-5000 sudionika u paradi. Sudionici su bogato kostimirani te svatko ima svoju temu nastupa, pjesmu za tu godinu, kao i određen broj pokretnih scenografija. Poseban žiri ocjenjuje nastupe u više kategorija i priopćava svoje rezultate u srijedu, poslije karnevala. Najboljih šest škola paradira i u subotu na paradi prvaka.

Osim povorki škola sambi za vrijeme karnevala, na sambodromu se održavaju i drugi događaji poput koncerata glazbe, vjerskih svečanosti, akrobacija motociklista, izvedbi opera i sl.

Planira se, da se prilikom Olimpijskih igri u Rio de Janeiru 2016. godine, na sambodromu održi natjecanje u streličarstvu i završetak maratonske utrke.

Brazilci se nekoliko mjeseci unaprijed pripremaju za Karneval i Paradu Škola Sambe, vježbajući pokrete, ples i pjesmu, te pripremajući kostime i kola.

Nekoliko sati nas dijeli do našeg najluđeg karnevala, nadamo se da su maske spremne i da ste svi spremni na najluđu zabavu i da su koraci poput potresujke naučeni! Živjele mačkare!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...