Početna - IZDVOJENO - Još jedan veliki uspjeh Rolanda Vlahovića
roland-vlahovic

Još jedan veliki uspjeh Rolanda Vlahovića

Kolekcija medalja hrvatskog brodomaketara Rolanda Vlahovićabogatija je za još četiri odličja. UKalinjingrad na Svjetsko natjecanje brodomaketara zaputio se s četiri makete broda, a kući se vratio s istim brojem medalja – dvijezlatne i dvije srebrne- jednom za svaki brod.

Zlatne medalje Lovranac je osvojio u omiljenoj kategoriji – C3A brod u izgradnji – za makete brodova H.M.S. Pegasus(97 bodova) i H.M.S. Alert (96,5 bodova). Srebrne medalje Vlahović je osvojio u druge dvije kategorije u kojima se natjecao: u kategoriji maketa na vesla i jedra maketa francuskog školskog broda L’etoile ocijenjena je s 90 bodova, a u kategoriji plastičnih modela ratnom brodu Warspite dodijeljen je 91 bod.

Svjetsko natjecanje brodomaketara svake dvije godine organizira međunarodna organizacija NAVIGA. Ove je godine ono organizirano u ruskom Kalinjingradu od 04. do 11. rujna, a na njemu je sudjelovala i Hrvatska reprezentacija koju su predstavljala četiri predstavnika – mladi Riječanin Sandro Maljić kojemu je ovo bilo prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju, Dubrovčanin Mladen Mitić koji je sudjelovao kao natjecatelj i sudac u klasi C2 i C7, Kostrenjanin Branimir Šoić te nagrađeni Lovranac Roland Vlahović.

Organizatori, Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, posebno se zahvaljuju sponzorima koji su omogućili sudjelovanje Hrvatske reprezentacije brodomaketara na natjecanju – INA d.d., Croatia osiguranje d.d., Grad Rijeka, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika, ZTK Dubrovnik, Općina Lovran, Općina Kostrena, Primorsko-goranska županija i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Hrvatska reprezentacija od svog prvog sudjelovanja na natjecanju osvojila je 67 odličja (7 zlata, 16 srebra i 44 bronce).

 

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom natjecanju brodomaketara
Naziv broda Brodomaketar Klasa Bodovi Medalja
H.M.S. Pegasus Roland Vlahović C3A (brod u izgradnji) 97,00 zlato
H.M.S. Alert Roland Vlahović C3A (brod u izgradnji) 96,5 zlato
ratni brod Warspite Roland Vlahović C6 (plastični model) 91,00 srebro
francuski školski brod L’etoile Roland Vlahović C1 (makete na vesla i jedra) 90,00 srebro
Dubrovački galijun Mladen Mitić C1 (makete na vesla i jedra) 82,33 n/a
brigantina Urin Branimir Šoić C1 (makete na vesla i jedra) 71,33 n/a

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...