Početna - IZDVOJENO - Jovanović: nijedan student neće ostati bez zdravstvene zaštite
ministar Jovanović
Željko Jovanović (Foto: Pixsell/Arhiva)

Jovanović: nijedan student neće ostati bez zdravstvene zaštite

Na optužbe Hrvatskog studentsktog zbora zbog bojazni da bi 8.000 studenata od 01. studenog moglo ostati bez zdravstvenog osiguranja, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, kategorički je odbacio.

Naime, uoči obilježavanja 60. obljetnice osnivanja Kineziološkog fakulteta u Splitu, u splitskom HNK je na to pitanje novinarima odgovorio da je taj problem već riješen i to na način da, kad je njegovo ministarstvo čulo za izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju, odmah reagiralo i uputilo prijedlog Ministarstvu zdravlja da svi studenti od trenutka kada upišu svoj studij imaju osam godina besplatno zdravstveno osiguranje. Pojasnio je kako to znači da će, primjerice, oni koji upišu fakultet u 25. godini života “bez problema imati osiguranje do 33. godine”.

Isto tako, Jovanović je potvrdio kako je Ministarstvo zdravlja prihvatilo prijedlog njegova ministarstva i u tom smislu očekuje da će Vlada na sjednici u četvrtak prihvatiti taj zakon te da će ga Sabor izglasati po hitnoj proceduri.

Osim toga, ministar je naglasio da bi studenti tebali bolje pratiti Zakone te da ne bi trebali reagirati brzopleto i prozivati ukoliko nisu sigurni da je neki Zakon “prošao” ili nije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...