Početna - IZDVOJENO - Jubilarna 10. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi

Jubilarna 10. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi

Smotra i regata tradicijskih barki na jedra tradicionalno se održava u Mošćeničkoj Dragi u mjesecu srpnju, a ove godine jubilarno 10. po redu izdanje regate na rasporedu je od 13. do 15. srpnja.

Manifestacija je temeljena na kulturno povijesnoj i tradicijskoj baštini, a ima i sportski karakter. Na smotri i regati sudjeluju tradicijske drvene barke tipa batana, pasara, guc, gajeta, leut i dr. opremljene tradicijskim jedrima (oglavno, latinsko, sošno, …).

Ova manifestacije najveća je te vrste na području Primorsko-goranske županije, okuplja veliki broj sudionika, mještana i mnogobrojnih turista. Manifestacija naglašava autohtone vrijednosti destinacije, valorizira tradicijsku baštinu i promovira koncept kulturnog turizma. U programu manifestacije smotre i regate tradicijskih barki na jedra prezentiraju se autohtoni proizvodi i prigodni suveniri, autohtona gastro i etno ponuda, a u okviru manifestacije sudjeluju likovni i glazbeni umjetnici.

Osnovi ciljevi ovog projekta su očuvanje i revitalizacija lokalne pomorske, ribarske i brodograđevne baštine, a manifestacija čini dio projekta osnivanja eko-muzeja u Mošćeničkoj Dragi.

Kompletni program ovogodišnjeg izdanja smotre i regate možete pogledati ovdje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Mia Dimšić oduševila nastupom u opatijskom Gervaisu

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica Mia Dimšić svojim je nastupom jučer oduševila opatijsku publiku. Brojni posjetitelji, a posebno oni najmlađi ...