Početna - IZDVOJENO - Jubilarna 10. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi

Jubilarna 10. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi

Smotra i regata tradicijskih barki na jedra tradicionalno se održava u Mošćeničkoj Dragi u mjesecu srpnju, a ove godine jubilarno 10. po redu izdanje regate na rasporedu je od 13. do 15. srpnja.

Manifestacija je temeljena na kulturno povijesnoj i tradicijskoj baštini, a ima i sportski karakter. Na smotri i regati sudjeluju tradicijske drvene barke tipa batana, pasara, guc, gajeta, leut i dr. opremljene tradicijskim jedrima (oglavno, latinsko, sošno, …).

Ova manifestacije najveća je te vrste na području Primorsko-goranske županije, okuplja veliki broj sudionika, mještana i mnogobrojnih turista. Manifestacija naglašava autohtone vrijednosti destinacije, valorizira tradicijsku baštinu i promovira koncept kulturnog turizma. U programu manifestacije smotre i regate tradicijskih barki na jedra prezentiraju se autohtoni proizvodi i prigodni suveniri, autohtona gastro i etno ponuda, a u okviru manifestacije sudjeluju likovni i glazbeni umjetnici.

Osnovi ciljevi ovog projekta su očuvanje i revitalizacija lokalne pomorske, ribarske i brodograđevne baštine, a manifestacija čini dio projekta osnivanja eko-muzeja u Mošćeničkoj Dragi.

Kompletni program ovogodišnjeg izdanja smotre i regate možete pogledati ovdje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...