Početna - IZDVOJENO - Kako prestati gristi nokte
nokti
web

Kako prestati gristi nokte

Ova vrlo loša navika, ne samo da je nezdrava, ona također narušava izgled vaših ruku. Vrlo često nismo svjesni dok grickamo nokte već tek kad dođete da vas zaboli koliko ste ih izgrizli shvatite da ih više nema i da je vaši nokti izgledaju kao da ih je miš izgrizao. Ovo je vrlo loša navika koje se nije lako riješiti. Veliki broj žena , pa čak i one koje svom tijelu posvećuju izvan prosječnu brigu imaju problema sa griženjem noktiju.  Većina žena pokušavaju sakriti ovu lošu naviku, no nisu ni svjesne koliko ljudi primijete njihove izgrižene nokte. Neki su išli toliko daleko da im je bilo prijeko potrebna ozbiljna liječnička pomoć kako bi se riješili ove navike.

Međutim, postoji nekoliko određenih koraka kako možete prestati sa ovom vrlo ružnom i izrazito nehigijenskom navikom. Za vas smo priredili nekoliko savjeta u nadi da ćemo vam pomoći kako biste se riješili te navike, a vaši nokti izgledali ljepše i bili uredni.

Neki od razloga grickanja noktiju je stres, dosada, nervoza, uzbuđenost.Uvijek pri ruci imajte orašaste plodove ili sušeno voće. Na taj način ćete umjesto grickanja noktiju zanimaciju pronaći u zdravim grickalicama.Uvijek u svojoj blizini držite rašpicu kako bi u trenutku napasti umjesto da odgrizete nokat, fino ga ugladili. Svakako ćete izgledati profinjenije s rašpicom u ruci, nego sa prstom u ustima.

Posvetite nekoliko minuta vašeg dana uređenju i brizi oko vaših noktiju, bilo da ih njegujete kremom, nanosite lak za nokte, pa čak ih možete i izmasirati, vaši nokti će vam zasigurno biti zahvalni. Ako posvetite malo truda ljepšem izgledu vaših noktiju, poslije će vam biti žao da ih uništite, pa ipak ste se potrudili oko toga.

Ako je stres uzrok da grizete nokte, probajte ga riješiti na neki drugi način, bilo da se radi o loptici za rješavanje stresa ili pak nešto drugo, na vama je. Kada dođete u napast, umjesto da grizete nokte, probajte na neki drugi način smanjiti stres, bilo da se radi o loptici za rješavanje stresa ili pak nešto drugo, na vama je.

Ako niti jedan od gore navedenih razloga ne pomaže probajte u ljekarni kupiti tekućinu kojom namažete na nokte. Ona je gorkog okusa i smanjuje želju da ih grizete.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...