Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Šokantno otkriće o tome kako se prave hamburgeri
Hamburger

Šokantno otkriće o tome kako se prave hamburgeri

Najpoznatiji britanski kuhar Jamie Oliver dobio je bitku protiv jedne od najvećih mreža brze hrane u svijetu. McDonald’s je prisiljen promijeni svoje recepte, jer je Oliver u jednoj od svojih emisija objelodanio kako se sprema mljeveno meso za hamburgere.

Iako se o tim činjenicama počesto špekulira, ipak se rijetko javno demonstriraju. No, popularni kuhar beskopromisno je u svojoj emisiji pokazao kako se uzimaju ostaci mesa (masnoće i unutarnji organi), pa se onda ta smljevena smjesa “ispire” u amonijev hidroksid i od toga se prave hamburgeri.

Kuhar uvjerava i da je to katastrofalno štetno za zdravlje .

Oliver je pojasnio i da se neslužbeni termin “ružičasta sluz” odnosi na meso i mesne proizvode koji su nepodobni za ljudsku prehranu prije nego što je dodan amonijev hidroksid.

Najvažniji i najstrašniji podatak je da ovaj kemijski proizvod ubija mikrobe , kao što je npr. . salmonela , i čini pokvareno meso sigurnim za potrošnju .

Drugim riječima pojašnjeno – pokvareno mljeveno meso se “dezinficira” amonij hidroksidom i pretvara u pljeskavice kao što je ova u koju gledate na primamljivoj fotografiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...