Početna - IZDVOJENO - Kamo s božićnim drvcima nakon blagdana?
jelka
foto:pexels

Kamo s božićnim drvcima nakon blagdana?

Možda vam se neobičnim čini već danas govoriti o nečemu što se događa tek nakon blagdana, ali treba građane na vrijeme upozoriti, kažu komunalci! Kada završi slavlje, ulice s odbačenim božićnim jelkama uvijek pružaju otužan prizor, a savjesni se građani mogu pobrinuti da ne bude tako.

Ako živite u gradu, sva drvca skupit će lokalna komunalna društva te ih reciklirati i iskoristiti za održavanje zelenih javnih površina. U mnogim je gradovima objavljen raspored skupljanja, direktor opatijskoga Komunalca Ervino Mrak građane moli da boriće, koji su još uvijek lijepo okićeni, nakon upotrebe primjereno zbrinu: treba ih očistiti i ostaviti pored posuda za otpad. Ubuduće će se zbrinjavati u reciklažnim dvorištima, već dogodine u Lovranu i Matuljima, piše Radio Rijeka.

Da svoja božićna drvca zbrinete baš u reciklažnom dvorištu pozivaju iz riječke Čistoće. Jasna Kukuljan kaže da ih, bez naknade, prihvaćaju u reciklažnim dvorištima u Mihačevoj dragi (radnim danom od 8 do 15 sati) i na Pehlinu (radnim danom od 10 do 17 i subotom od 8 do 15 sati). “Ako ih ne možete dovesti u reciklažna dvorišta, nemojte ih ni gurati u posude za komunalni otpad. Radije ih ostaviti pored posude pa će ih pokupiti komunalne službe, a mogu poslužiti i baje za glomazni otpad”, poručuje Kukuljan.

Ipak i sami možete iskoristiti svoje božićno drvce umjesto da ga bacite. Ako imate vrt, stručnjaci preporučuju da drvce nakon slavlja usitnite i iskoriste kao odličan materijal za kompostiranje. One koji se griju na drva ne trebamo ni podsjećati na specifičan miris i ugođaj što ga nakon blagdana pružaju usitnjene grančice bačene u kućno ognjište. Nikako ne spaljujte drvca u posudama za otpad, poručuju komunalci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...