Početna - IZDVOJENO - Kapetan Dragan stigao u Hrvatsku
dragan
web

Kapetan Dragan stigao u Hrvatsku

Dragan Vasiljković,poznatiji kao Kapetan Dragan, u četvrtak je sletio u zagrebačku zračnu luku Pleso odakle će put nastaviti za Split. U Zagreb je sletio u 11.36 sati zrakoplovom Croatia Airlinesa koji je stigao iz Frankfurta, a zatim će u splitsko Državno odvjetništvo na prvo ispitivanje. Očekuje se da će mu biti određenistražni zatvor. Na Plesu su zbog dolaska Kapetana Dragana na nekim mjestima diskretno raspoređeni pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. Nakon što su iz aviona izašli svi putnici, stigli su crni kombi i policijsko vozilo kojim je Vasiljković prebačen u jednu od zgrada na Plesu. Pretpostavlja se da Vasiljković neće niti napuštati Pleso nego da će letom u 12.30 sati biti prebačen u Split.

Nakon što je zrakoplov u kojem je bio Vasiljković sletio na Pleso, javnosti se obratio ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

– Potvrđujem da je okrivljenik Vasiljković nakon duge bitke izručen Hrvatskoj i da će dalje biti procesuiran kao svaki drugi okrivljenik – rekao je ministar.

– U Hrvatskoj je pravosuđe neovisno i može obraditi svaki predmet ma koliko on kompliciran bio. Bit će pošteno i pravično suđenje, rekao je i dodao kako je ovo prvi puta da je Australija izručila svog državljanina te zahvalio australskim vlastima na suradnji.

Vasiljković je uhićen u Perthu 2006. australska vlada je u studenom 2012. odlučila da će Kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj, nakon višegodišnjih pravnih zavrzlama i Vasiljkovićevih pokušaja da ospori hrvatski zahtjev za izručenjem.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...