Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Ma kakav raskol! Bolje pitajte što se događa u SDP-u
karamarko izjava
foto: HDZ

Karamarko: Ma kakav raskol! Bolje pitajte što se događa u SDP-u

Svoje zadovoljstvo održanim sastankom s europarlamentarcima iz HDZ-a novinarima je izrazio i predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Među njima bilo je podosta provokativnih na što je Karamarko spremno i jako precizno dao odgovore. Ocijenio je kako mora imati informacije kakve su odluke velikih država poput Njemačke, što se tiče migranata, jer po domino efektu, kako je rekao, ovisi i što ćemo mi ostali raditi.

Volio bi, rekao nam je, da se odlazeća Vlada također aktivno uključi u te tijekove razgovora na razini s Europskom unijom. Zanimalo nas je što su utvrdili koje su promjene nužne, na što nam je Karamarko rekao da na temelju izvješća koje je dobio procjenjuje da kvote još uvijek nisu definirane te da sada ostaje samo pitanje do kada će Njemačka moći primati ove ljude koji stižu.

Novinare je zanimalo jesu li razgovarali i o eseju o razvoju i reformiranju HDZ-a Davora Ive Stiera zbog kojeg navodno postoji raskol u stranci, na što je Karamarko izrazio veliku začuđenost.

“Ma kakav raskol! Pa gospodin Stier je u Odboru za razvoj i može čovjek napisati što hoće. Svjesni smo da stranka nije statičko tijelo, ono se mijenja, politika se mijenja kao i izazovi. Ako ste aludirali na to, nisam moram reći, razumio u potpunosti pitanje”, rekao je Karamarko.

Novinarka je bila uporna pa je naglasila kako takve priče o raskolu postoje u medijima, na što je čelnik HDZ-a rekao kako mu je karakteristika pisanja u medijima pomalo čudna.

“Cijenim vaš posao, ali ne razumijem tu vrstu shvaćanja, da se gubitnika pokušava proglasiti pobjednikom, da se naša relativna pobjeda pokuša još više relativizirati. S druge strane, stalno se piše o nekakvom raskolu u HDZ-u. Što se događa u SDP-u? Možda bi to javnost zanimalo, što se događa u SDP-u nakon gubitka 20 i nešto mandata, a mi smo dobili 15 više nego na prošlim izborima”, odgovorio je protupitanjem novinarki.

Zaključio je da su prema tome oni pobjednici, a SDP gubitinici. No, očito se, naglasio je, kao i protekle tri i pol godine, svi bave opet njima, kao i kad su bili opozicija i kad su ih pitali gdje je njihov program.

“Sad kad ga vide, taj naš program, sad ne znaju što s njim jer oni nemaju svoj program. Tako da mi je to malo čudno, ali to mi je i simpatično, vi morate raditi svoj posao”, prokomentirao je Karamarko.

Upitan hoće li idući tjedan s Mostom razgovarati o obrazovanju, Karamarko je to potvrdio te dodao da bi to tema trebala biti sutra i pojasnio da je HDZ Mostu izrazio pitanje hoće li razgovarati i o visokom školstvu i o znanosti. Naglasio je novinarima da očekuje odgovore i po pitanju nacionalne sigurnosti, ali isto tako iznio i stav da razumije njihov proces i da se “vjerojatno gospoda pripremaju”.

Postavilo mu se pitanje osjeća li da su možda bliže savezu s Mostom jer se bliži dan njihove odluke, Karamarko je u dobrom raspoloženju odgovorio protupitanjem: “Sad vi to mene pitate da vam opišem taj moj emotivni osjećaj? Ne bih ništa htio prejudicirati. Mi smo ovim pregovorima pristupili pošteno, mi respektiramo Most kao jedan fenomen, kao pojavu, oni su stvarnost. Tih 19, tj. sad 18 mandata su stvarnost. Na taj smo način i pristupili Mostu bez ambicija da ulazimo među njih, da ih parcijalno razdvajamo kao što su radili ovi u SDP-u. Mislim da će se taj pošteni pristup prema njima i uvažavanje sugovornika te s druge strane naša pripremljenost programom koja višestruko, mogu reći, nadmašuje čak i njihove zahtjeve, u Mostu shvatiti kako treba. Mislim da moram biti optimist”, poručio je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...