Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Bitna je jedino Hrvatska, u teškoj je situaciji
karamarko izjava utorak
foto: HDZ

Karamarko: Bitna je jedino Hrvatska, u teškoj je situaciji

Tomislav Karamarko je nakon konzultacija ustvrdio da je bitna je jedino Hrvatska, u teškoj je situaciji.

Šef HDZ-a je istaknuo da se pregovori s MOST-om nastavljaju, a sve su opcije otvorene

Rekao je kako su prihvatili ideje MOST-ovaca.  ”Imamo dovoljno potpisa i preko da se dobije mandat, optimisti smo”, rekao je Karamarko.

Komentirao je i Milanovićeve optužbe da je HDZ stranka u kojoj ima nacista i rasista. ”Ne bih komentirao stil bivšeg premijera, ostavite to njemu”, rekao je Karamarko.

Također, novinari su ga upitali za komentar izjave Vesne Pusić kako je ranije gvorio da tripartitna vlada ne dolazi u obzir.

”Rekli smo da smo za dualni odnos s MOST-om i da ćemo tražit konsenzus oko bitnih stvari pa makar i s lijevom stranom. Mi smo za zajedništvo, bitno da svi skupa želimo dobro ovoj zemlji. A to je putem stručne vlade”, rekao je šef HDZ-a.

Rekao je kako dogovor s MOST-om očekuje ovih dana.

Na pitanje imaju li u koaliciji ime za stručnog premijera, Karamarko je rekao kako ne znaju tko će biti te da su sve opcije na stolu. ”U ovom trenutku je Hrvatska najvažnija da pokrenemo procese gospodarskog oporavka”, rekao je Karamarko.

O profilu stručnjaka, naglasio je, razgovarat će s MOST-om. Ne mogu prejudicirati atmosferu razgovora, dodao je.

Na pitanje hoće li on biti kandidat za premijera rekao je kako su sve opcije otvorene.

”Nema svetih imena, svatko će se morati odreći ambicija ako je potrebno za Hrvatsku. Rekli smo da ćemo razgovarati o mogućnosti nestranačkog mandatara. Može to biti da neću biti premijer, a to može biti i netko treći, četvrti”, rekao je šef HDZ-a i dodao je da je on za to da se razgovori završe što prije.

Dodao je i kako se sada radi o političkoj borbi, zbog koje nije sretan ali mu je drago da pobjeđuju.

”Politička je borba, Milanović to loše radi. Hrvatska je u lošoj situaciji. Volio bih da je BDP skočio, da su realizirali investicije pa da imaju još jedan mandat. Ne mogu reći da sam sretan ali ovo je politička borba u kojoj mi pobjeđujemo”, zaključio je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...