Početna - IZDVOJENO - Karamarko iz Knina: Kažu da Hrvatska raste, da, istina je, raste, ali u siromaštvu
karamarko-samobor
Foto: HDZ

Karamarko iz Knina: Kažu da Hrvatska raste, da, istina je, raste, ali u siromaštvu

U kraljevskom gradu Kninu, kolijevki Hrvata od stoljeća sedmog, danas je na stotine građana na središnjem Trgu dr. Ante Starčevića dočekalo predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka s čelnicima Domoljubne koalicije i kandidatima 9. izborne jedinice na čijem se čelu i sam nalazi. Karamarko je položio vijenac na spomenik Hrvatske pobjede Oluja ’95.

S riječima ‘dobro jutro predsjedniče’ u gradu prkosa i ponosa podno kninske tvrđave pozdravila ga je Josipa Rimac, dugogodišnja gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva HDZ-a koja se i sama nalazi na listi 9. izborne jedinice, piše Direktno hr.

“Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje ispred spomenika Hrvatske pobjede da se svagda zapamti kolika je žrtva podnesena za slobodnu hrvatsku držvu. Sve nas obvezuje da 8. studenog vratimo ponos i dostojanstvo hrvatskom narodu i još jednu pobjedu kako je to donio dr. Franjo Tuđman”, naglasila je Josipa Rimac ističući kako se u četiri godine pod terorom odlazeće Vlade ništa od projekata nije smjelo dovršiti u Kninu.

Očekuje sigurnih 6.000 glasova iz ovog kraljevskog grada za Domoljubnu koaliciju. Posebno je pozdravila i Hrvate iz Bosne i Hercegovine koji su si ovdje našli “svoje svete domove”.

S riječima “vraćam se svojim korijenima jer je moja mama iz Knina” pozdravio je oduševljene Kninjane čelnik HDZ-a Karamarko.

“Knin inspirira i podsjeća na patnje i teror i izgon Hrvata na koji smo bili izloženi. No podsjeća i na ponos i na činjenicu da ga se nikad nije uspjelo pokoriti. I sada nakon 25 godina i ove odlazeće Vlade, za njih je Hrvatska slučajna država. Hrvatsku smo sanjali, u našim je srcima, a ljubav su nam usadili naši didovi”, poručio je Karamarko na središnjem trgu Ante Starčevića Kninjanima te je dodao: “Neka paze ovi da nas ne vrijeđaju jer ima to granicu svoju. Kažu da Hrvatska raste, da, istina je, raste, ali u siromaštvu. Mi Hrvatsku dišemo, a oni se u njoj vjerojatno guše. No, zato su zadužili našu djecu, i zato prijatelji moramo izaći na ove izbore i pobijediti”, kazao je Karamarko.

“Ako ovi nastave, ne daj Bože na vlasti, mi Hrvati kopat ćemo po smeću i nećemo smjeti spomenuti da smo Hrvati, rugat će se i našem Božiću i i Uskrsu, e nećemo im to dati”, uzviknuo je Karamarko.

“Ja sam kao dijete skakao po kninskoj tvrđavi jer su moji dida i baka živjeli tu u Masarykovoj i nikada nisam mogao sanjati da ću tu stajati i obraćati vam se ovako s ponosom”, uzviknuo je Karamarko s riječima “nek živi naš Knin i Hrvatska”. Dodajmo da je Karamarku uručena šargija, tradicionalan instrument Bosanske Posavine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...