Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Kad povećamo plaće građanima tek onda možemo sebi
karamarko
web

Karamarko: Kad povećamo plaće građanima tek onda možemo sebi

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sastao se jučer u Munchenu s prof.dr.sc. Siegfriedom Schoenherom, glavnim koordinatorom IFO Instituta, zaduženim za projekt gospodarskog programa, čiji su stručnjaci HDZ-a u posljednje dvije godine kreirali u sruadnji s tim njemačkim institutom.

Karamarko se još jednom zahvalio tom najpoznatijem njemačkom ekonomskom institutu na sadržajnoj i uspješnoj suradnji.

Dogovoreno je da će se suradnja nastaviti i nakon što Domoljubna koalicija preuzme odgovornost za upravljanje Hrvatskom.

“Radi se o svojevrsnom stručnom praćenju provedbe određenih ekonomskih modela i mjera kako bi bili sigurni da ćemo ostvariti ciljeve”, rekao je Tomislav Karamarko.

Prof.dr. sc. S. Schoenher tijekom razgovora pohvalio se HDZ-ovom izaslanstvu kako su i IFO institut i njego čelni čovjek Hans Werner Sinn ove godine svrstani na prvo mjesto najutjecajnijih u Njemačkoj.

Nakon razgovora, Tomislav Karamarko potvrdio je informaciju koja se danas pojavila u nekim medijima, kako smatra da su plaće premijera, ministara i zastupnika previsoke u odnosu na prosječne plaće od kojih ćive naši građani.

Najavio je kako će njegov prvi prijedlog kao budućeg premijera biti da se premijeru, ministrima i saborskim zastupnciima plaće svedu u realne okvire.

Jučer je na sva tri tijela stranke poručio stranačkim kolegama da zastupnička mjesta na koja pretendiraju, ali i sva ostala zahtijevaju puno rada i odricanja, a da će plaće ubuduće sigurno biti primjerenije u odnosu na one prosječnog hrvatskog građanina, potvrdio je čelnik HDZ-a za Hinu.

” Kad građanima omogućimo veće plaće i radna mjesta, tek onda ih možemo povećati i sebi”, poručio je Karamarko iz Munchena.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...