Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Krucijalni problemi u državi su oni gospodarski – trebamo se početi izvlačiti iz njih
karamarko samobor
foto: HDZ

Karamarko: Krucijalni problemi u državi su oni gospodarski – trebamo se početi izvlačiti iz njih

Predsjednik Tomislav Karamarko  odgovarao je na pitanja mnogobrojnih okupljenih novinara. Komentirao je, među inim, nastavak razgovora s Mostom,  projekte za oporavak gospodarstva, stručno upravljanje javnim poduzećima, pitanje sigurnosnih ugroza nakon terorističkih napada u Parizu…

O GOSPODARSKOM OPORAVKU

Odredili smo ekipe za pregovore s naše strane – očekujemo dobar nastavak razgovora. Iz jednostavnog razloga – kolege iz Mosta se žele uvjeriti koliko smo mi za reforme o kojima oni govore. Ne samo da smo za reforme, nego smo ih već i pripremili kroz rad naših odbora. Te one temeljite reforme kroz gospodarski program – kojeg su izradili naši stručnjaci zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta. Pripremili smo katalog 50 velikih razvojno-investicijskih projekata. Imamo i katalog korištenja EU fondova te popis zakona – koje ćemo mijenjati u prvih nekoliko mjeseci. Koji su, naime, potrebni da se reforme provedu.

O SIGURNOSNOM ASPEKTU KRIZE

Krucijalni problemi u državi su oni gospodarski – trebamo se početi izvlačiti iz njih. Jako je bitan i to ne smijemo zaboraviti – sigurnosni aspekt krize. Zabrinut sam zbog događaja u Parizu – pitanje terorizma koji, nadamo se, neće eskalirati. Moramo imati vladu koja će brinuti o tom segmentu. Ako ne budemo sigurni – nećemo imati ni gospodarstvo.

O VLADI STRUČNJAKA

HDZ je relativni pobjednik na ovim izborima. Projekte koje spominjem i koji su nastali u, rekao bih, radionici HDZ-a nudimo građanima – jer smatramo da su kvalitetni i mogu izvući Hrvatsku iz krize. U sinergiji s Mostom, koji je dobrodošla reformska snaga, možemo raditi zajedno. Vlada HDZ-a i Mosta – i bilo kog drugog koji bude s nama – bit će stručna. Svaki segment reformi, implementacije reformi i našeg programa moraju učiniti stručnjaci. Oni moraju ulaziti u te probleme – koje smo razradili zajedno s IFO institutom. Isto tako i upravljanje javnim poduzećima. Ne mogu više političari voditi javna poduzeća – politika može nadgledati kako funkcioniraju. Ali, javnim poduzećima moraju upravljati stručnjaci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...