Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Mi smo reformisti, a mandate ne krademo, to nam ne treba
karamarko screenshot

Karamarko: Mi smo reformisti, a mandate ne krademo, to nam ne treba

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u razgovoru za Dnevnik HTV-a izjavio je kako je još preuranjeno govoriti hoće li se odreći uloge mandatara ako Most to zatraži, dodavši kako će se u srijedu nastaviti pregovori Mosta i Domoljubne koalicije te da će ”o tome biti riječi”.

– Normalno je da mi kao relativni pobjednici izbora imamo pravo aplicirati na neka mjesta. To je obveza i prema stranci i prema našim biračima – rekao je Karamarko.

Naglasio je kako je Domoljubna koalicija ”100 posto spremna za reforme” te podsjetio kako je on još prije dvije i pol godine počeo govoriti o stručnoj vladi i smanjenju plaća dužnosnika.

I dalje je, kaže, optimističan da će Most s Domoljubnom koalicijom formirati vladu.

– Mi smo u opoziciji. Mi se borimo protiv ove vlade i imamo bolja rješenja. Ako su kolege iz Mosta i dobile mandate da mijenjaju situaciju, nazivaju se reformistima – što smo i mi, onda ne vidim razlog i ne vidim način kako bi sjedili za istim stolom s onima koji nisu reformisti – rekao je. Istaknuo je kako se s Božom Petrovim nije ništa dogovorio te da je svaka njihova razmjena ideja i programa javna.

Komentirao je i navode Milorada Pupovca da je HDZ ”opljačkao” mandat Mirka Raškovića iz SDSS-a.

– Gospodin Pupovac ima ambicije da svi ljudi koji predstavljaju nacionalne manjine misle upravo njegovom glavom i da moraju poduprijeti lijevu neuspješnu opciju. Mi nikomu ne krademo mandate, pogotovo ne SDSS-u. Nama to nije potrebno. Gospodin Rašković je principijelan čovjek – ne dopušta da netko drugi misli za njega – poručio je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...