Početna - IZDVOJENO - Karamarko: “Moj otac i moj dida naučili su me da Hrvatska mora biti neovisna”
karamarko tomislav
web

Karamarko: “Moj otac i moj dida naučili su me da Hrvatska mora biti neovisna”

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko ocijenio je kako je sadašnja Vlada “četiri godine išla u prvi razred, a usput im je pola razreda otišlo iz škole”, te da su kontroverze jedini kontinuitet koji imaju Milanović i njegova Vlada.

U intervju što ga je dao za subotnji “Večernji list”, čelnik HDZ-a rekao je kako su “kontroverze jedini kontinuitet koji imaju Milanović i njegova Vlada, ujutro se kaže jedno, navečer drugo”. Tako je, dodao je “bilo s ‘lex Perković’, pelješkim mostom, županijama, monetizacijom, grbom na registarskim pločicama, porezom na nekretnine…”.

S tim u vezi, Karamarko je postavio i pitanje – navedite mi jedan projekt od nacionalne važnosti koji je provela Milanovićeva Vlada, neki uspjeh koji ćemo pamtiti?
Karamarko smatra kako “Milanović četiri godine bilježi same neuspjehe i cijeli njegov mandat nosi veliki pečat neuspjeha”.
Milanović “tri i pol godine ne radi ništa ,a onda se pola godine troši novac na to da se to prikrije, pokušava biti frajer, duhovit, vehementan, no njegove doskočice čovjek njegova trenutačnoga položaja ne smije si dopustiti ni za stolom u kafiću, kamoli u javnoj komunikaciji”, istaknuo je Karamarko. Ali, dodao je, “Milanovićev karakter nije njegova privatna stvar jer se reflektira na situaciju u državi, posebice na gospodarstvo”.

Kada je pak riječ o predstojećoj kampanji za parlamentarne izbore, Karamarko je ponovio kako je “ponudio sučeljavanje programa”, dodavši da e moglo vidjeli neki dan na javnoj televiziji kako to izgleda kada programe sučeljavaju mladi stručnjak HDZ-a i gospodarski strateg u Vladi.
Ocijenio je kako “SDP nema program” te dodao da u SDP-u “kažu da će ga raditi ovih dana”. “Zamislite, prije tjedna dana raspisani su izbori, a oni krenuli sastavljati program. Kakva improvizacija, kakvo podcjenjivanje vlastitih građana”, rekao je Karamarko.
“Znate tko se prodaje u zadnji tren. Onaj tko se nije mogao prodati ranije svojom kvalitetom. To je ‘last minute’ premijer, ‘last minute’ koalicija i ‘last minute’ izborni program”, istaknuo je.
U HDZ pak, dodao je, “točno znamo što Hrvatska može, kako to učiniti i imamo viziju kako Hrvatska može izgledati za četiri godine. Karamarko smatra kako je zato cilj SDP-a “programe gurnuti u stranu jer oni nemaju program, Ako je on (Milanović) izborni program SDP-a onda, kada ga se raspakira, ostane – ništa”.

Osvrnuo se i na riječi Zorana Milanovića “da Tuđman nikada nije bio njegova politička opcija, ali da on nije predvodio detuđmanizaciju”, istaknuvši kako se “Milanović pasivno slagao s detuđmanizacijom dok nije shvatio da je detuđmanizacija definitivno propala, a onda je rekao – dečki ovako ne ide, idemo mi Tuđmana iskoristiti sebi u prilog”.
Kada se, rekao je, pojavi veliki državnik poput Tuđmana, pojave se i mnogi koji u njegovoj sjeni “love u mutnom”. “Dok je Tuđman stvarao državu i bio posvećen samo Hrvatskoj oni su mu iza leđa ‘lovili u mutnom’, a onda su i mene ‘uzeli na zub’ i zato sam se u jednom trenutku maknuo, ali ne od Tuđmana”, kazao je Karamarko.
“Moj otac i moj dida naučili su me da Hrvatska mora biti neovisna”, istaknuo je dodavši kako ne može ni s kim ne može uspoređivati čovjeka koji je ostvario neovisnu Hrvatsku.
“Tuđman je jedan i jedinstven. Tuđmana sam dvaput gledao kao plače dok se diže hrvatska zastava. To je Tuđman”, naglasio je Karamarko.
Predsjednik HDZ-a uvjeren je da će Domoljubna koalicija osvojiti natpolovičnu većinu i neće imati problema sa sastavljanjem vlasti. Na pitanje koliko HDZ-u može, uzimajući mu biračko tijelo, štetiti Milan Bandić, predsjednik HDZ-a odgovorio je “mi imamo svoj put, on svoj. Imamo jasan program, jasnu svjetonazorsku i političku fizionomiju”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...