Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Nakon 8. studenoga moći ćemo reći: Oba su pala
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Karamarko: Nakon 8. studenoga moći ćemo reći: Oba su pala

U prepunoj sportskoj dvorani na šibenskom Baldekinu tisuće ljudi sinoć je klicala ‘onome koji ne zna što je poraz i koji nas vodi u još jednu pobjedu’. Na red je došao i Šibenik da HDZ-a i tzv. Domoljubna koalicija ovdje održi programski skup za IX. izbornu jedinicu, u kojoj će Karamarko biti prvi na listi.

– Da odmah enigmu nedoumicu zašto sam nositelj liste baš u 9. izbornoj jedinici. Dođu, dragi prijatelji, neke godine kad se čovjek poželi vratiti svom zavičaju. A ja sam Zadranin, moj otac je iz Kruševa. Ja se vraćam tamo gdje ću i završiti – objasnio je Karamarko odmah na početku, koji ne sumnja u izborni uspjeh u Šibeniku, u 9. izbornoj jedinici i u cijeloj Dalmaciji.

U 35-minutnom nastupu Karamarko se sjetio ultimativnog hrvatska Šibenika i cijele Dalmacije, hrvatskih velikana od Petra Krešimira IV, Dražena Petrovića, do herojske obrane Šibenika i ovdašnjeg župana Gorana Pauka koji je rušio neprijateljske avione i koji će, najavio je šef HDZ-a nakon izbora ponovno moći vikati ‘oba su pala’, kad nakon Josipovića padne i Milanović. Jedino se šef HDZ-a malo zbunio, umjesto 8. studenoga, Pauku je rekao da će 8. rujna ponovno moći vikati ‘oba su pala’.

Osim predstavljanja svog programa kojim će HDZ postići gospodarski rast od pet posto i od Hrvatske stvoriti uspješnu naciju od pet milijuna ljudi, te nabrajanja grijeha vladajuće ‘antidomoljubne’ vlasti, Karamarko se u Šibeniku sjetio i Hajduka.

– HDZ neće dopustiti propadanje Hajduka što se danas događa – rekao je.

– Hajduk nije samo nogometni klub. Hajduk je identitet, emocija kakve nema nigdje u Europi. Ne govorim ovo zbog izbora, ovo govorim stalno i kao premijer naći ću načina da Hajduk vratimo tamo gdje mu je mjesto, gdje pripada, i neće nas nitko dijeliti zbog nogometa na sjever i jug, jer mi smo jedan narod – poručio je Karamarko masi, zaboravljajući da domaćini navijaju za drugi klub, za HNK Šibenik, barem koliko i za Hajduk.

I ovdje je ponovio kako je HDZ prošao svoju katarzu, kako u njemu nema pravomoćno osuđenih i upozorio sve u dvorani da slučajno ne pomisle nakon izbora mahati svojom stranačkom knjižicom ne bi li se na nepošten način obogatio.

HDZ se, kaže šef HDZ-a, očistio, a protivnici ga sotoniziraju ‘samo zato što je stvorio hrvatsku državu, zato jer brani  temeljne principe na kojima je nastala ova država’.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...