Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Nama nikako ne odgovara vlada nacionalnog identiteta s dokazano nesposomnim SDP-om
karamarko samobor
Foto: domoljubna.hr

Karamarko: Nama nikako ne odgovara vlada nacionalnog identiteta s dokazano nesposomnim SDP-om

Tomislav Karamarko razgovarao je s novinarima nakon konferencije za medije na kojoj je Božo Petrov poručio da želi jedinstvenu vladu u kojoj će sudjelovati Domoljubna koalicija, Hrvatska raste i MOST. Šef HDZ-a kaže da ona nije realna.

‘Nije realno iz jednostavnog razloga. Ove reforme možemo provesti mi i oni zajedno, kako sad uključiti one koji 4 godine nisu ništa napravili, zapravo, rekao bih, gospodarski upropastili državu. Dakle, to je samo po sebi kontradikcija. Mislim da to nije dobra ideja i mislim da se to radi iz nekih drugih razloga’, iznio je svoje mišljenje o vladi nacionalnog jedinstva.

‘Nama to nikako ne odgovara jer kako ćemo sjesti za isti stol s onima koji su upropastili hrvatsko gospodarstvo’, komentirao je još jednom ideju.

Karamarko je rekao da su predstavnicima MOST-a prezentirali svoje stavove i mišljenja te da su oni bili zadovoljni kad su vidjeli da imaju realan program.

‘Mi smo stranka koja je pobijedila na izborima, imamo relativnu većinu, imamo program koji se radio 2 i pol godine, mi se ne možemo resetirati i reći – to ne postoji, sad ćemo mi s nekakvom, ne znam kakvom vladom, i ovima koji su nas upropastili. Kako? Kažem – kontradikcija’, rekao je Karamarko.

‘Dogovorili smo se da možda stvorimo neku radnu skupinu. Ja sam rekao, mi smo otvoreni, ako imate boljih ideja mi smo tu’, kaže Karamarko. O mjestu premijera, kaže, nisu razgovarali.

Još jednom je ponovio da ne razumije ideju o vladi nacionalnog jedinstva koju su im iznijeli predstavnici MOST-a jer je, kaže, kontradiktorna. Dodao je da će kada on bude mandatar ‘vlada biti ekspertna i stručna i svatko će moći sudjelovati ako je stručnjak i želi dobro zemlji’.

‘Mi smo otišli prije dvije i pol godine u IFO institut i rekli ljudi ajmo radit zajedno neki program kako da izbavimo Hrvatsku iz ovih gospodarskih neprilika da počne Hrvatska jednog dana naličit toj Bavarskoj. Mi smo to napravili, nije napravila Vlada, nitko to u Hrvatskoj nije napravio. E sad bi mi tebali svi skupa sjest za stol? Kako će oni podijelit ministre s njima, koji će ministri, hoće ostat ovi isti ministri, tko će ostat? Puno je tu nepoznanica, puno je tu nedorečenih stvari, ali ja sam zadovoljan s ovim razgovorom, ja cijenim trud koji gospoda iz MOST-a ulažu, ja cijenim njihovu volju da se nešto mijenja, ali mi smo im rekli da smo mi isto takvi i pokazali smo im da imamo konkretne programe’, rekao je Karamarko koji je poručio i da uopće nije bilo kamena spoticanja.

Sumnja i da će SDP pristati na vladu nacionalnog jedistva i misli da to nije dobra priča.

O ranije održanom sastanu s predstavnicima MOST-a rekao je i sljedeće:

‘Jako sam zadovoljan, nismo ništa dogovorili još uvijek, jer ušli smo u jedan proces razgovora i pregovora. Ali sam zadovoljan iz jednostavnog razloga što sam shvatio da imamo puno dodirnih točaka, da imamo zajedničku valnu dužinu što se tiče onog što treba raditi u Hrvatskoj koja je u jednoj kritičnoj situaciji što se tiče gospodarstva, dakle sve te promjene, sve te reforme o kojima su gospoda pričali u svojoj kampanji su već sadržane i puno, puno opširnije, rekao bih, elaborirane u našem programu koji su radili zajedno naši stručnjaci s našim prijateljima iz IFO instituta’, komentrao je Karamarko razgovore koje su danas vodili s MOST-om.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...