Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Ne iznenađuje me SDP-ova rastrošnost, mora se živjeti i ponašati se u skladu s prilikama
karamarko dalmacija
Foto: HDZ

Karamarko: Ne iznenađuje me SDP-ova rastrošnost, mora se živjeti i ponašati se u skladu s prilikama

Predsjednik Tomislav Karamarko u utorak je posjetio niz mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji – Kaštel Sućurac, Trogir, Trilj i Sinj. A večeras će pak u Splitu biti održan središnji skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu.

Kaštel Sućurac i Trogir

Kaštel Sućurac. Brojni građani srdačno su dočekali budućeg premijera – družili se s njim, razgovarali i fotografirali za uspomenu. Predsjednik Karamarko potom je odao počast poginulim hrvatskim braniteljima. Kod spomen-obilježja položio je vijenac i zapalio svijeću.

Trogir. Na Trgu Ivana Pavla II. družio se i razgovarao s brojnim građanima – koji su da dočekali s neskrivenim oduševljenjem.

Tijekom predizbornog druženja s građanima budući je premijer odgovarao na pitanja brojnih novinara.

Živjeti sa svojim narodom

Kazao je da ga ne iznenađuje SDP-ova marketinška rastrošnost jer je očito da troše naš novac za svoju neskromnu kampanju, naglasivši da će ih ta kampanja odvesti u poraz. A na pitanje da komentira podatak da je SDP u kampanji potrošio više od deset milijuna kuna, odgovorio je da se mora živjeti i ponašati se u skladu s prilikama.

„Ne možemo mi drugačije živjeti od naših ljudi. Zato sam i rekao da ću kada budem premijer ministrima i saborskim zastupnicima odmah umanjiti plaće za 25 posto, pa neka rade po učinku. Neka buduća vlada radi po učinku. Ako podižu bruto državni proizvod i standard građanima neka imaju veće plaće, a ako ne – neka krenu s nižim“, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Ured bivšeg predsjednika – nepotreban trošak

Štednja je razlog i odluke da se nakon pobjede na izborima i formiranja vlade ukine Ured bivšeg predsjednika.

„Očekivao sam od bivšeg predsjednika da će sam ukinuti svoj ured koji troši do četiri milijuna kuna što bi bilo dostatno za 500 poticaja mladim obiteljima i novorođenoj djeci“, naglasio je.

SDP-ov mandat – debakl

Osvrnuo se i na SDP-ove obmane o „rastu“ – iako konkretni podaci govore da se u Hrvatskoj svaki tjedan gase na tisuće radnih mjesta.

„Karakteristike mandata SDP-a – laž i debakl. Lažu u osnovnim stvarima koje svatko može provjeriti. Od 28. rujna do 28. listopada izgubljeno je 16 271 radno mjesto. Ne trebamo se čuditi – nema gospodarske aktivnosti. Takvo što će SDP izvoditi još samo nekoliko dana“,  kazao je.

Izmijeniti Ovršni zakon

Broj blokiranih građana jedan je od krucijalnih problema u državi.

„Ovršni zakon mora mijenjati. Predsjednica Udruge Blokirani Miriam Kervatin je na našoj listi u VIII. izbornoj jedinici. Zajedno ćemo riješiti problem blokiranih građana. Ne možemo dopustiti da 800 tisuća građana, dakle blokirani i njihove obitelji, žive u grču i strahu da će biti istjerani iz svojih domova!“, istaknuo je predsjednik Karamarko.

TRILJ

Predsjednik Karamarko je zajedno s kandidatima Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu posjetio poduzetničku zonu Čaporice. Potom posjet dekanu Cetinskog dekanata don Stipi Ljubasu koji se brine za područje Cetinske krajine koje broji oko 50 tisuća ljudi.

SINJ

Posjet Muzeju Sinjske alke, a potom samostanu Gospe Sinjske – gdje se susreo s gvardijanom fra Petrom Klabežom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...