Početna - IZDVOJENO - Karamarko o arbitraži: Pozivam na jedinstvo u obrani nacionalnih interesa
karamarko
web

Karamarko o arbitraži: Pozivam na jedinstvo u obrani nacionalnih interesa

Ako su transkripti koji su objavljeni autentični, mogu jedino pozvati na zajedništvo u obrani nacionalnog i državnog interesa i naših prava da sačuvamo naš teritorij koji neki pokušavaju očito na prijevaru oduzeti, rekao je uoči početka stranačke klauzure u Osijeku predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

– Vi znate da smo se u Domovinskom ratu morali boriti za svaki metar našeg teritorija, vi znate što je to značilo u Osijeku, Vukovaru i u puno naših opkoljenih gradova i sela koji su uvijek bili naš teritorij i za koje su mnogi ginuli. Pozivam još jednom na jedinstvo predsjednicu Republike Hrvatske, predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora te da kažu ono što trebaju reći u ovom momentu i hitno stanemo na put ovakvim manipulacijama – rekao je Karamarko.

Komentirajući informacije iz transkripta razgovora slovenskog člana Arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik iz Ministarstva vanjskih poslova, a po kojima se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara, Karamarko je sve nazvao vrlo zabrinjavajućim.

– To je onda velika manipulacija da bi se na nelegalan način pokušalo utjecati na odluke arbitražnog suda i to u smislu da Slovenija, rekao bih, na jedan nepošten način dođe do dvije trećine Piranskog zaljeva. To me zabrinjava, jer mislim da to nije u duhu dobrosusjedskih odnosa i kršenje pravila tog istog arbitražnog suda je skandalozno – naglasio je Karamarko.

Izvor: 24 sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...